Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Ιράν 2 Φεβρουαρίου 2020

Επίσκεψη στην Τεχεράνη από τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας-Μήνυμα στην Ουάσινγκτον;

Επίσκεψη στην Τεχεράνη από τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας-Μήνυμα στην Ουάσινγκτον;

Στην Τεχεράνη θα μεταβεί αύριο ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Γιόσεπ Μπορέλ, την ώρα που το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας προκαλεί διεθνείς εντάσεις.

Ο Μπορέλ «θα μεταβεί αύριο στο Ιράν για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του (στις αρχές Δεκεμβρίου). Αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών (Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρί) και άλλους αξιωματούχους της χώρας μας για διαβουλεύσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Αμπάς Μουσαβί.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται την ώρα που οι ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στην συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν δεν έχουν καταφέρει έως τώρα να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους, ειδικά από τότε που οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από τη συμφωνία. Σε απάντηση, και το Ιράν δεν τηρεί μέρος των δεσμεύσεών του στο πλαίσιο της συμφωνίας. Τον Ιανουάριο, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία (οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν υπογράψει τη συμφωνία) έθεσαν σε εφαρμογή τον μηχανισμό επίλυσης διαφορών που προβλέπεται στη συμφωνία, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει σε επαναφορά των κυρώσεων του ΟΗΕ εναντίον του Ιράν.

πηγή: https://m.naftemporiki.gr/story/1556496/episkepsi-stin-texerani-apo-ton-epikefalis-tis-europaikis-diplomatias?fbclid=IwAR2q7vHBQeZZDx6sGl_h5FrgDIJy9AvFralvJb7BPs2OFQhVNX4M5NoAVCI

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube