Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Ελλάδα , ΗΠΑ , ΝΑΤΟ 4 Φεβρουαρίου 2020

Επίσημο: Η ΠΑ αξιολογεί τεχνικά το F-35, αναμένει περαιτέρω πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες

Επίσημο: Η ΠΑ αξιολογεί τεχνικά το F-35, αναμένει περαιτέρω πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες

Η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) περιμένει τη λήψη επιπρόσθετων πληροφοριών σχετικά με το μαχητικό F-35 από τις αμερικανικές αρχές, υπογραμμίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή και προέδρου του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκου Βελόπουλου, ο κ. Παναγιωτόπουλος κάνει γνωστό πως στις 12 Αυγούστου 2019 υπεγράφη από το ΓΕΑ (Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας) το απαιτούμενο από τις ΗΠΑ πιστοποιητικό, για πρόσβαση σε τεχνικά δεδομένα και αμυντικές υπηρεσίες συναφών με την κατάρτιση πιθανού προγράμματος. Επιπλέον, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προσθέτει ότι τα στοιχεία που θα συλλεχθούν, θα ληφθούν υπόψη στα επόμενα στάδια που προβλέπονται από τον Εθνικό Αμυντικό Σχεδιασμό για την κατάρτιση πιθανού προγράμματος.

Το θέμα της πιθανής απόκτησης του F-35 είχε ιδιαίτερη απήχηση στα ΜΜΕ κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε στον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ το ελληνικό ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα F-35. Βέβαια, οι τελευταίες εξελίξεις δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία», αλλά ένας σχεδιασμός που έχει ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα.

Στο τρέχον τεύχος της «Π&Δ» αναλύονται οι πτυχές της πιθανής προμήθειας F-35, περιλαμβανομένου και του «ευαίσθητου» θέματος των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, που δεν είναι πλέον εύκολα στο πρόγραμμα του αμερικανικού μαχητικού VLO. Επίσης, σκιαγραφείται ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας, που θα μπορούσε να «δέσει» το πρόγραμμα του F-35 με την αναβάθμιση των F-16C/D Block 50.

πηγή: https://www.ptisidiastima.com/haf-to-get-more-info-for-f35-jet/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube