REAL TIME |

Weather Icon
Λαθρομετανάστευση 13 Φεβρουαρίου 2020

Επιμένουν στα σενάρια τρόμου οι Γερμανοί: «Θα ξαναζήσουμε 2015» λένε για το μεταναστευτικό

Επιμένουν στα σενάρια τρόμου οι Γερμανοί: «Θα ξαναζήσουμε 2015» λένε για το μεταναστευτικό

Η προειδοποίηση του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών που πρέπει να ληφθεί υπόψιν.

Για αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία στην Ελλάδα κάνει λόγο ο γερμανικός Τύπος, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που αναπαράγει το συγκεκριμένο σενάριο… τρόμου, την ώρα που η χώρα μας παραμένει ξέφραγο αμπέλι, αβοήθητη και ανίκανη να μπορέσει να θέσει υπό έλεγχο το πρόβλημα.

Σύμφωνα με την αποδελτιοποίηση που έχει κάνει η ελληνική έκδοση της Deutsche Welle επικρατεί ανησυχία. «Ευρωπαίοι πολιτικοί ανησυχούν για δραματική άνοδο των προσφύγων και μεταναστών, την ώρα που οι διενέξεις κοντά στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ εντείνονται, σημειώνει η Handelsblatt σε άρθρο με τίτλο “Φόβοι για νέα κύματα προσφύγων”. Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα στον υπότιτλο «η ΕΕ δεν έχει καταλήξει ακόμα σε μια κοινή στρατηγική διαχείρισης του προσφυγικού. Το 2020 ίσως αποδειχθεί καθοριστικό».

Διαβάζουμε: «Όταν η Τουρκία εκφράζει ανησυχίες για νέα κύματα προσφύγων από τη Συρία τότε οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ακούν πάντα με προσοχή. Πληροφορίες της Handelsblatt θέλουν τον γερμανό υπ. Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ να προειδοποιεί γερμανούς βουλευτές ότι “θα βιώσουμε ένα δεύτερο 2015”, εννοώντας προφανώς μια νέα προσφυγική κρίση.

Ο έλληνας αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος δηλώνει στην οικονομική εφημερίδα ότι “χρειαζόμαστε επειγόντως ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο. Η μεταναστευτική πολιτική και πολιτική ασύλου της ΕΕ βρίσκεται πλέον σε αδιέξοδο”. Ο έλληνας πολιτικός ελπίζει ότι η προσφυγική κρίση του 2015 δεν θα επαναληφθεί: “Πρέπει όμως να είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο”, προειδοποιεί και ζητά ένα δεσμευτικό μηχανισμό αναδιανομής μεταναστών σε όλες τις χώρες-μέλη. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος ελπίζει στη στήριξη Γερμανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας και των σκανδιναβικών χωρών και εκτιμά ότι “ένας νέος μηχανισμός, καθώς και μια ενιαία πολιτική ασύλου θα μπορούσε να πάρει σάρκα και οστά κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2020″».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube