REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία , Συρία , Τουρκία 28 Φεβρουαρίου 2020

Επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν για το Ιντλίμπ: Τι συζήτησαν

Επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν για το Ιντλίμπ: Τι συζήτησαν

Η ένταση στην Ιντλίμπ της Συρίας έχει κλιμακωθεί ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ την Πέμπτη περισσότεροι από 30 Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους.

Τηλεφωνική επικοινωνία για την κατάσταση στην Ιντλίμπ είχαν την Παρασκευή οι πρόεδροι Τουρκίας και ΗΠΑ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επιβεβαίωσε στον Αμερικανό ομόλογό του ότι έχει την πρόθεση να προωθήσει τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης έξω από τη ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ και να εκκαθαρίσει την περιοχή, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε ανέντιμη την επίθεση που δέχθηκαν Τούρκοι στρατιώτες στην Ιντλίμπ την Πέμπτη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 30 εξ αυτών.

Συνομιλία Πούτιν – Ερντογάν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κλιμάκωση της έντασης στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, που σημείωσε ότι η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία της Τουρκίας. 

«Συνέχισαν να ανταλλάσσουν απόψεις για την κατάσταση στη Συρία. Εξέφρασαν σοβαρή ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης στην Ιντλίμπ, που οδήγησε σε πολλά θύματα, μεταξύ αυτών και από του τουρκικό στρατό. Υπογράμμισαν την ανάγκη να αυξηθεί η ικανότητα συντονισμού μεταξύ των υπουργείων Άμυνας Ρωσίας και Τουρκίας» σημείωσε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις Μόσχας – Άγκυρας για ενδεχόμενη συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως έκανε γνωστό το Κρεμλίνο.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube