Weather Icon
Γαλλία , Γερμανία , Ρωσία , Συρία , Τουρκία 22 Φεβρουαρίου 2020

Επικοινωνία Ερντογάν με Μακρόν και Μέρκελ για την Ιντλίμπ

Επικοινωνία Ερντογάν με Μακρόν και Μέρκελ για την Ιντλίμπ

Η κατάσταση στην Ιντλίμπ της Συρίας βρέθηκε στο επίκεντρο τριμερούς επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Κατά την τουρκική προεδρία, ο κ. Ερντογάν στάθηκε στην ανάγκη «να σταματήσουν οι επιθέσεις των συριακών ενόπλων δυνάμεων».

«Ο πρόεδρος είχε τριμερή συζήτηση με τους Μακρόν και Μέρκελ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιθετικότητα του συριακού καθεστώτος και των υποστηρικτών του στην Ιντλίμπ πρέπει να σταματήσει» ανέφερε η τουρκική προεδρία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε αναφέρει την Τετάρτη πως η επιχείρηση στην Ιντλίμπ μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή.

Διαψεύδει η Μόσχα πως ένα εκατ. πρόσφυγες φεύγουν από την Ιντλίμπ

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, Όλεγκ Ζουράβλεφ, διέψευσε τις πληροφορίες που εμφάνιζαν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες να μετακινούνται στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας από τη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ.

Όπως τόνισε, δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση των σχετικών αναφορών.

Την Πέμπτη, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την υποστήριξη στους εξτρεμιστές από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, στη Συρία.

Νωρίτερα, η ρωσική αεροπορία πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον εξτρεμιστών που υποστηρίζουν την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Πηγή: Philenews / sputniknews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube