Weather Icon
Απόψεις 15 Φεβρουαρίου 2020

Επενδύστε στην ελληνική ταυτότητα

Επενδύστε στην ελληνική ταυτότητα

Πρωί Δευτέρας είμαι στο γυμναστηρίο και τρέχω σ΄έναν από τους διαδρόμους. Απέναντι μου οι τηλεοράσεις όπως πάντα ανοιχτές σε διάφορα κανάλια. Κάποιοι ρίχνουν κλεφτές ματιές περισσότερο για να περάσει πιο εύκολα η ώρα της γυμναστικής. Άλλοι μιλούν μεταξύ τους ενώ γυμνάζονται και άλλοι είναι απλά στον κόσμο τους.

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα

Ξαφνικά στο κανάλι Open προβάλλεται το απόσπασμα από το επεισόδιο της σειράς το Κόκκινο Ποτάμι που θα προβληθεί την επόμενη εβδομάδα. Όλοι μας καθηλωνόμαστε στην οθόνη. Οι ανέμελες κουβέντες σταματούν και φαίνεται πως η εξέλιξη μας έχει συνεπάρει.

Αφού ολοκληρώνεται η προβολή, οι κουβέντες δεν είναι πια το ίδιο ανέμελες και οι συζητήσεις αφορούν τα ιστορικά γεγονότα της γενοκτονίας των Ποντίων.

Πού θέλω να καταλήξω; Θα σας πω αμέσως. Δεν ξέρω αν κάποιος συμπαθεί ή αντιπαθεί τον Σαββίδη. Δεν θα ασχοληθώ με τις ποδοσφαιρικές κόντρες και επιχειρηματικές ίντριγκες αυτή τη στιγμή, αλλά θα πω ότι με τη συγκεκριμένη σειρά, που βασίζεται στο βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη (Το κόκκινο ποτάμι-

Η τραγωδία του Ελληνισμού της Ανατολής- 1908-1923) έδωσε το παράδειγμα ότι μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη τηλεόραση. Ότι μπορούμε επιτέλους να προβάλλουμε ιστορικές σειρές που βασίζονται στην ποιότητα και που αναδεικνύουν την ελληνική ταυτότητα.

Μαθαίνω ότι και στο Mega, που ετοιμάζεται να βγει στον αέρα, συζητούν από τη νέα τηλεοπτική σεζόν να προβάλλουν τα Μυστικά του Βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα. Και εύχομαι να είναι αλήθεια. Σε μια εποχή που όλοι πολεμούν την ελληνική ταυτότητα, αν κάποιος από τους επιχειρηματίες ή καναλάρχες επιθυμεί να ξεχωρίσει, θα πρέπει να επενδύσει σ΄αυτή.

Το ίδιο ισχύει και για μας. Επενδύστε στην ομορφιά και την ποιότητα του Ελληνισμού και μην αφήνετε τις φωνές του τέρατος να σας τρομάζουν.

Geopolitics.iisca.eu

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube