REAL TIME |

Weather Icon

Ενώ η Αϊσέ επιστρέφει στο σπίτι της

Ενώ η Αϊσέ επιστρέφει στο σπίτι της

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ

Μια είδηση: «Ο τουρκικός στρατός αποσύρεται από το Ιντλίμπ συνοδευόμενος από τον ρωσικό στρατό». Τι γίνεται! Η Αϊσέ επιστρέφει στο σπίτι της; Ενώ στην Κύπρο απολαμβάνει τις διακοπές της εδώ και 46 χρόνια, στη Συρία δεν μπόρεσε να μείνει έστω και μερικά χρόνια;

  • Την είδηση μετέδωσε η ρωσική εφημερίδα «Πράβντα». Πράβντα σημαίνει αλήθεια. Η «Πράβντα» είναι η εφημερίδα που ίδρυσε κάποτε ο Λένιν. Γράφει την αλήθεια! Αλλά αυτή η είδηση δεν υπάρχει σε καμία τουρκική ιστοσελίδα! Διότι δεν υπάρχει κάτι που θα πουλήσει παραμύθια κατάκτησης! Δεν υπάρχει νίκη! Υπάρχει ήττα! Μήπως μπορεί να γίνει είδηση η ήττα στα ΜΜΕ του Ταγίπ Ερντογάν; Τα ΜΜΕ δεξαμενή! Καθημερινά αραδιάζουν ωδές στον Ταγίπ. Αυτά τα ΜΜΕ μου θυμίζουν τον Ναπολέοντα.

Ο κατακτητής της Ευρώπης Ναπολέοντας ήταν, λέει, στη Μόσχα κατά τη διάρκεια του εορτασμού της επετείου μιας επανάστασης. Ήταν μια τρομερή παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία. Περνούσε από την πλατεία ο σοβιετικός στρατός με τα πιο σύγχρονα, τα πιο μαγικά όπλα. Ο Ναπολέοντας καθόταν στην εξέδρα της τιμής. Δίπλα του ήταν δύο άτομα. Ο Κουτούζοφ. Και ο Wellington. Ο Κουτούζοφ είναι ο Ρώσος στρατιωτικός διοικητής που έθαψε τον Ναπολέοντα στα χιόνια στη Μόσχα.

Ο δε Wellington είναι ο μεγάλος Άγγλος στρατηγός που γονάτισε τον Ναπολέοντα στο Βατερλό. Ο Κουτούζοφ είπε το εξής κοιτάζοντας τον θαυμάσιο στρατό που περνούσε: «Αν τότε είχα έναν τέτοιο στρατό, θα κατακτούσα όλο τον κόσμο». Ο δε Wellington είπε το εξής αφού παρακολούθησε την παρέλαση για ορισμένο χρονικό διάστημα: «Αν είχα τέτοιον στρατό τότε, θα κατακτούσα όλη την Ευρώπη».

Ο δε Ναπολέοντας δεν λέει απολύτως τίποτα, κάθεται ήσυχος και διαβάζει την εφημερίδα «Πράβντα» που κρατάει. Τον προκάλεσαν οι Κουτούζοφ και Wellington λέγοντας: «Πες και εσύ κάτι Βοναπάρτη». Ο Ναπολέοντας σήκωσε το κεφάλι του από την εφημερίδα «Πράβντα» και είπε το εξής: «Αν είχα μιαν εφημερίδα σαν την «Πράβντα», κανείς στον κόσμο δεν θα ήξερε ούτε το Βατερλό ούτε και τη Μόσχα»!

Τέτοια είναι και τα ΜΜΕ του Ταγίπ Έρντογαν. Όπως η εφημερίδα «Πράβντα» της τότε εποχής. Μια τέτοια εφημερίδα ήταν τότε η «Πράβτνα», το πρώτο εκφραστικό όργανο του Κομουνιστικού Κόμματος. Αυτή η εφημερίδα ποτέ δεν προέβαινε σε κριτική εναντίον της κυβέρνησης.

Τα δημοσιεύματά της ήταν σάμπως και όλα στη χώρα ήταν ρόδινα. Δηλαδή, σύμφωνα με αυτήν, όλοι ήταν ικανοποιημένοι από τη ζωή τους. Τώρα η «Πράβντα» είναι εκφραστικό όργανο του αντιπολιτευόμενου Ρωσικού Κομουνιστικού Κόμματος. Δεν είναι πλέον όπως παλιά. Διαλύθηκαν τα σοβιέτ, τέλειωσε ο παράδεισος, τώρα μεταδίδει ειδήσεις από την κόλαση. Φυσικά είναι πολύ πιο αξιόπιστη από παλιά.

Ναι.

Ο τουρκικός στρατός αποσύρεται από την Ιντλίμπ συνοδευόμενος από τον ρωσικό στρατό. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει! Αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να πείσει τον Πούτιν ο Ταγίπ Ερντογάν. Και πάλι όμως, ο Πούτιν δεν θέλει να τον στενοχωρήσει. Κάνει ακόμα ένα καλό. Προστατεύει τους Τούρκους στρατιώτες που δέχονται πυρά στη Συρία. Τους σώζει τη ζωή. Η Ιντλίμπ είναι συριακό έδαφος. Όμως, εδώ και χρόνια βρίσκεται στα χέρια των πλιατσικολόγων τζιχαντιστών.

Οι τρομοκράτες τζιχαντιστές υπάγονται στον Ταγίπ Ερντογάν. Μόλις ο στρατός του καθεστώτος στη Συρία, με τη στήριξη του ρωσικού στρατού, άρχισε μιαν αποφασιστική επιχείρηση για να ανακαταλάβει την Ιντλίμπ, πήραν φωτιά τα μπατζάκια του Ταγίπ. Ικέτεψε πολύ τον Πούτιν για κατάπαυση του πυρός. Αλλά ο Πούτιν δεν τον άκουσε. Ουσιαστικά όχι μόνο ο Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος ξεσηκώθηκε για να προστατεύσει τους πλιατσικολόγους τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ. Πρώτα και κύρια η Αμερική και η Ευρώπη. Ακόμα και τα Ηνωμένα Έθνη συντρέχουν τους τρομοκράτες της Ιντλίμπ. Πολλές φορές έκαναν έκκληση για κατάπαυση του πυρός. Προσπάθησαν να σταματήσουν τον συριακό στρατό και τις ρωσικές δυνάμεις που προελαύνουν. Διαδίδουν εδώ και εβδομάδες την είδηση στον κόσμο ότι άμαχοι στην Ιντλίμπ δολοφονούνται εκ μέρους του Άσαντ και της Ρωσίας. Βεβαίως μια μέρα θα γράψει η ιστορία αυτή τη στήριξη που παρέχει η δύση στους πλιατσικολόγους τζιχαντιστές, δηλαδή στους τρομοκράτες, κατά τον δεκαετή πόλεμο στη Συρία. Πήρε σχεδόν υπό την προστασία της εκείνους τους σφαγείς, που έκαψαν ανθρώπους ζωντανούς, που βίασαν γυναίκες και κορίτσια και τις έκαναν σκλάβες του σεξ και τις πουλούσαν στα παζάρια για μερικές εκατοντάδες δολάρια. Ο συριακός στρατός προχώρησε με τη στήριξη της Ρωσίας παρά αυτή τη μαύρη προπαγάνδα και καθάρισε την Ιντλίμπ από αυτούς.

Έλεγε το εξής ο Ταγίπ στον Άσαντ σάμπως και του ανήκε η Ιντλίμπ: «Αποσύρσου από τη Συρία»! Επιχείρησε να διώξει τη Συρία από τη Συρία! Ουσιαστικά και εμείς εδώ στην Κύπρο δεν είμαστε σε μια διαφορετική κατάσταση. Τα ίδια πράγματα λένε και σε όσους από εμάς δεν τους ευγνωμονούν και δεν δηλώνουν υποταγή σε αυτούς. Μήπως σε κάθε ευκαιρία δεν λένε και σε εμάς «ξεκουμπιστείτε, φύγετε»; Όμως, εμείς είμαστε οι πανδοχείς και εκείνοι οι ταξιδιώτες. Η Αϊσέ επιστρέφει στο σπίτι της από τη Συρία. Θα επιστρέψει και από την Κύπρο!

ΠΗΓΗ: Αφρίκα, Πολίτης
Απόψεις

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube