Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία , Συρία , Τουρκία 27 Φεβρουαρίου 2020

Έκτακτο Συνέδριο Ασφαλείας στην Τουρκία-Η Ρωσία έπειτα από βομβαρδισμούς αδρανοποιεί και τα Τουρκικά Ειδησεογραφικά Δίκτυα

Έκτακτο Συνέδριο Ασφαλείας στην Τουρκία-Η Ρωσία έπειτα από βομβαρδισμούς αδρανοποιεί και τα Τουρκικά Ειδησεογραφικά Δίκτυα

Ο σύμμαχος του Προέδρου Trump, εν ονόματι Sen. Lindsey Graham πιέζει την αμερικάνικη κυβέρνηση και το Πεντάγωνο να αντιδράσει επιθετικά και να βοηθήσει την Τουρκία στην εμπλοκή της στην Συρία καθώς στις 22:30 σκοτώθηκαν πάνω από 40 Τούρκοι στρατιώτες από ρωσικό βομβαρδισμό στο Ιντλίμπ. Κύριο αίτημα των πιέσεων είναι να δημιουργηθεί μία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων ”για να σταματήσει η σφαγή και η επερχόμενη ανθρωπιστική κρίση”.

Ο Τούρκος πρόεδρος συγκαλεί έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας στο Προεδρικό Μέγαρο για να συζητήσει τα γεγονότα στο Ιντλίμπ. Παρόν θα είναι οι εκπρόσωποι όλων φορέων ασφαλείας της χώρας.

Έκτακτες συνομιλίες του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ για τα γεγονότα στην Συρία. Η εγκατάλειψη του προγράμματος παροχής πληροφοριών στην Τουρκία φαίνεται να της  έχει στοιχίσει,  καθώς δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση για τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Το NetBlock.org προέβει σε έκτακτη είδησή του καθώς διεκόπη η λειτουργία του twitter στις 11:30 εντός Τουρκίας. Το δίκτυο Telecom Turk και πληθώρα άλλων τουρκικών ειδησεογραφικών δικτύων έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι έπειτα από άγνωστη κυβερνοεπίθεση (πιθανώς ρωσική).

Χωριανόπουλος Άγγελος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube