REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα , Τουρκία 29 Φεβρουαρίου 2020

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου ΥΠΕΞ της ΕΕ ζήτησε ο Ν. Δένδιας

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου ΥΠΕΞ της ΕΕ ζήτησε ο Ν. Δένδιας
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ είχε το Σάββατο ο Νίκος Δένδιας, κατά την οποία τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Μεταναστευτικό, μετά το άνοιγμα των τουρκικών συνόρων από τον Τ. Ερντογάν.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ζήτησε έκτακτη σύγκληση του ευρωπαϊκού Συμβουλίου των ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα ο κ. Δένδιας είχε τηλεφωνικές συνομιλίες για το θέμα με τους ομολόγους του της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ χθες το βράδυ επικοινώνησε και με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στον οποίο εξέφρασε την έντονη ενόχληση της Ελλάδας για την απόφαση της Τουρκίας να επιτρέψει την πρόσβαση στα σύνορα με τη χώρα μας σε μετανάστες.

Ο κ. Δένδιας ζήτησε από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να ανακληθεί η απόφαση για την ελεύθερη μετακίνηση των παράνομων μεταναστών προς ελληνικά σύνορα, ενώ ο Μ. Τσαβούσογλου υποστηρίξει ότι η Άγκυρα δεν μετακινεί οργανωμένα, ούτε παροτρύνει τους μετανάστες να φτάσουν στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube