REAL TIME |

Weather Icon
Γερμανία , ΗΠΑ , Κίνα , Μιχαήλ Στυλιανού 16 Φεβρουαρίου 2020

Εκρηκτική Αποκάλυψη για το «Κόλπο του Αιώνα»

Εκρηκτική Αποκάλυψη για το «Κόλπο του Αιώνα»

Του Μιχαήλ Στυλιανού
H Ελλάδα αναφέρεται μεταξύ 100 και πλέον χωρών των οποίων τα κρυπτογραφημένα μηνύματα -διπλωματικά, στρατιωτικά και υπηρεσιών ασφαλείας- επί δεκαετίες περνούσαν πρώτα από την αμερικανική CIA και την γερμανική υπηρεσία κατασκοπείας BND, που αποκαλύπτονται ως κρυφές συνιδιοκτήτριες διάσημης ελβετικής εταιρείας παραγωγής συσκευών κρυπτογράφησης προφορικών και γραπτών μηνυμάτων.
Η εκρηκτική αποκάλυψη από την εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ και τα γερμανικά δίκτυα ZDF και SRF έρχεται κατά σατανική σύμπτωση με την κορύφωση της αμερικανικής εκστρατείας εναντίον της κινεζικής εταιρίας Huawei Technologies, μεγαλύτερου κατασκευαστή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, της οποίας το τελευταίο τεχνολογικό άλμα με το δίκτυο G-5 υιοθετείται από τις χώρες της Ευρώπης –παρά τις έντονες συστάσεις της Ουάσιγκτον και τις κατηγορίες της ότι αποτελεί μηχανισμό υποκλοπής και κατασκοπείας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα προκάλεσε και τηλεφωνικό επεισόδιο μεταξύ του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζòνσον και του Αμερικανού προέδρου Τραμπ, ό οποίος έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα του πρώτου -χειρονομία στην οποία αποδίδεται η ματαίωση προγραμματισμένης για σύντομα επίσκεψης του Βρετανού πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον.
Οργασμός δημοσιευμάτων στα διεθνή ΜΜΕ ( αλλά διακριτική σιωπή στα ελληνικά) χρησιμοποιεί εντυπωσιακούς χαρακτηρισμούς για το αποκαλυπτόμενο σκάνδαλο κατασκοπείας, όπως «έκρηξη βόμβας» (Zero Hedge) και «120 χώρες πλήρωναν δισεκατομμύρια για να τους κλέβουν τα μυστικά τους» (Reseau International).
Το τελευταίο αναφέρει ότι δημοσιογράφοι του γερμανικού δικτύου ZDF και της αμερικανικής εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ σε κοινή έρευνα τους ανακάλυψαν ότι οι κυβερνήσεις τους «τραβούσαν περί τις 120 χώρες από την μύτη.» Και αυτό χάρις σε μιαν ελβετική εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού για την μετάδοση εμπιστευτικών πληροφοριών.

«Το κόλπο του Αιώνα, έτσι χαρακτηρίζει ο Τύπος την συνεργασία της CIA και της BND, που επί δεκαετίες αποσπούσαν παράνομα μυστικές πληροφορίες από τους συμμάχους τους όσο και από τους εχθρούς τους.»

Και η γαλλική ενημερωτική ιστοσελίδα συνεχίζει:

«Για τις ΗΠΑ, των οποίων την πρακτική (παγκόσμιας υποκλοπής όλων των επικοινωνιών από την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας, NSA) αποκάλυψε ο Εντουαρντ Σνόουντεν, αυτή η ιστορία δεν ξαφνιάζει. Ούτε για τους Γερμανούς που δεν είναι γνωστοί για την αγνότητα των προθέσεών τους. Αλλά σε αυτήν την υπόθεση εμπλέκεται και η Ελβετία, η οποία διακρινόταν γενικά για την ουδετερότητα της στις πολιτικές και στρατιωτικές συγκρούσεις.
Επί περισσότερα από πενήντα χρόνια οι κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο εμπιστεύονταν σε μιαν εταιρεία την προστασία των μυστικών μηνυμάτων των οργάνων τους, στρατιωτικών και διπλωματών. Αλλά καμιά τους δεν ήξερε ότι μυστικοί ιδιοκτήτες της ελβετικής εταιρείας Crypto AG ήταν η μυστική κοινοπραξία της CIA και της γερμανικής BND.»

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube