Weather Icon

Δυστυχώς η Τουρκία σχεδιάζει να μας επιβάλει τον πόλεμο

Δυστυχώς η Τουρκία σχεδιάζει να μας επιβάλει τον πόλεμο
Βλέποντας τις όλες αντιδράσεις και συμπεριφορές τής Τουρκίας, τον τελευταίο καιρό, αλλά μελετώντας όλους τους σχεδιασμούς και προγραμματισμούς της από παλιά, τουλάχιστον από το 1956 με τα σχέδια του Νιχάτ Ερίμ και άλλων, δεν είναι πολύ δύσκολο να συμπεράνουμε ότι η Τουρκία θέλει πάση θυσία να καταλάβει ολόκληρη την Κύπρο.
Οι προθέσεις της είναι πεντακάθαρες σ’ όποιον αφήσει το μυαλό του ελεύθερο και σκεφθεί, έχοντας κατά νουν όσα πράττει καθημερινά σ’ εμάς, στην Ελλάδα, στη Συρία, στη Λιβύη, στους Κούρδους κ.λπ.
Δεν υπολογίζει και δεν λογαριάζει κανένα κράτος, κανένα σύνολο κρατών (Ευρωπαϊκή Ένωση), κανένα διεθνή οργανισμό, κανένα διεθνή και ηθικό νόμο και δεν μπορεί κανένας να τη βάλει στον σωστό δρόμο του δικαίου.
Προκαλεί όλο τον κόσμο καθημερινά, δοκιμάζει τις αντοχές και την υπομονή λαών και κρατών, αναμένοντας την αντίδρασή τους για να τους επιτεθεί και να τους καταλάβει χωρίς δεύτερη σκέψη.
Εμείς γι’ αυτήν είμαστε ένα «λουκουμούδι» και, πιστεύω, περιμένει να αντιδράσουμε σε κάτι σοβαρό που θα κάνουμε, αφού μας προκαλεί καθημερινά και ούτε θα λογαριάσει εάν είμαστε κράτος μέλος του Ο.Η.Ε., της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως, και άλλων διεθνών οργανισμών, με πλήρη διεθνή αναγνώριση.
Και μη λογαριάζοντας τη στρατιωτική δύναμη της Ελλάδας, θα μας επιτεθεί και θα μας καταλάβει για να γλυτώσει μια και έξω από την Κυπριακή Δημοκρατία.
Σας το λέω και σας το τονίζω, θα το κάνει διότι έχει τη στρατιωτική ισχύ, έχει τα οράματά της για την πλήρη κατάληψη της Κύπρου και την επανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Είναι όλοι τρελοί και κακούργοι οι διάφοροι ηγέτες της Τουρκίας, ιδίως ο σημερινός σουλτάνος Ερντογάν.
Έχοντας όλα αυτά υπόψη, σας λέω και σας τονίζω ότι δεν πρόκειται να τρέξει κανείς για να μας συμπαρασταθεί, ούτε ακόμη και η Ελλάδα, που θα φροντίσει για τη δική της προστασία.
Αρκετοί θα πουν ότι είναι υπερβολές και φόβοι μου και ότι πιθανόν να σκορπίσω τον πανικό, όμως καλύτερα να αρχίσουμε να παίρνουμε σοβαρά τα επιβαλλόμενα μέτρα.
Εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να ζήσω την ατίμωση ανδρών και γυναικών απ’ αυτούς τους βάρβαρους, όπως συνέβη το 1974.
Εισηγούμαι και ζητώ από το κράτος, εκτός των άλλων αμυντικών φροντίδων που οφείλει να πάρει, να έχει έτοιμα όπλα σε χώρους μέσα στις πόλεις και στα χωριά για να οπλισθούν οι ηλικιωμένοι και οι γυναίκες ακόμη, για να προστατέψουν τις οικογένειες και τους εαυτούς τους, πολεμώντας για την τιμή τους και ας αποθάνουν τιμημένα. Εγώ δηλώνω «παρών».

* Δημοτικός σύμβουλος Κ.Σ. ΕΔΕΚ Λεμεσού

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube