REAL TIME |

Weather Icon

Δώσε θάρρος στο “χωριάτη”, να σε απειλεί με κυρώσεις ενώ είναι εισβολέας και παράνομος – Απειλές Τσαβούσογλου κατά ΕΕ: “Θα απαντήσουμε στις κυρώσεις για την ΑΟΖ”

Δώσε θάρρος στο “χωριάτη”, να σε απειλεί με κυρώσεις ενώ είναι εισβολέας και παράνομος – Απειλές Τσαβούσογλου κατά ΕΕ: “Θα απαντήσουμε στις κυρώσεις για την ΑΟΖ”
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνάντηση που είχε το πρωί της Τετάρτης με εκπροσώπους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Άγκυρα χρησιμοποίησε αυστηρούς τόνους για το θέμα

Συνεχίζονται οι τουρκικοί τσαμπουκάδες, αυτή τη φορά με φόντο τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δύο Τούρκους για τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνάντηση που είχε το πρωί της Τετάρτης με εκπροσώπους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Άγκυρα χρησιμοποίησε αυστηρούς τόνους για το θέμα.

Όταν η συζήτηση μεταφέρθηκε στις ενέργειες της Τουρκίας για την έρευνα και την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Τσαβούσογλου τόνισε:

«Αν η αρνητική στάση απέναντι στα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων συνεχιστεί, τότε θα πάρουμε μέτρα απέναντι σε κάθε κύρωση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Έχει έρθει η ώρα, πρόσθεσε, να ανοίξει μια νέα σελίδα στη διαδικασία ένταξής μας στην Ένωση.

Ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά Τουρκίας
Υπενθυμίζεται ότι χθες, η ομάδα εργασίας του Συμβουλίου της RELEX που συντονίζει τις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ στον τομέα της δικαιοσύνης και των εσωτερικών υποθέσεων αποφάσισε την επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων σε δύο ακόμα άτομα για τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, μία απόφαση που φαίνεται πως εξόργισε την Άγκυρα .

Η πρόταση της RELEX για προσθήκη δύο ατόμων στη λίστα των κυρώσεων της ΕΕ σε σχέση με τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ θα εγκριθεί από το Συμβούλιο των κρατών μελών ως σημείο Α (χωρίς συζήτηση) σε επόμενη συνεδρίαση οποιασδήποτε σύνθεσης του Συμβουλίου και θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα της ΕΕ.

Θα προηγηθεί προετοιμασία των νομικών κειμένων από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ – ΕΕΑS) και υιοθέτησή τους από τους μόνιμους αντιπροσώπους στο COREPER.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι κυρώσεις περιλαμβάνουν ταξιδιωτική απαγόρευση, αλλά και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων δύο Τούρκων πολιτών. Οι διαπραγματεύσεις για την επιβολή κυρώσεων σε φυσικά πρόσωπα είχαν διαρκέσει μήνες παρά τις πιέσεις της Κύπρου λόγω αντιστάσεων αρκετών κρατών – μελών.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube