Weather Icon
Συρία , Τουρκία 15 Φεβρουαρίου 2020

Δηλώσεις ανέκδοτο από Ερντογάν – Για την αποκλιμάκωση στο Ιντλίμπ ζητά την απομάκρυνση του συριακού στρατού

Δηλώσεις ανέκδοτο από Ερντογάν – Για την αποκλιμάκωση στο Ιντλίμπ ζητά την απομάκρυνση του συριακού στρατού

Αν αυτό δεν είναι θράσος τότε ποιο είναι; Ο πρόεδρος της Τουρκίας μιλά για αποκλιμάκωση και ζητά να αποχωρήσουν από το Ιντλίμπ οι δυνάμεις του Ασάντ. Να αποχωρήσει δηλαδή ο στρατός της χώρας από την περιοχή.

“Η λύση στην Ιντλίμπ είναι το (συριακό) καθεστώς να αποσυρθεί στα σύνορα των συμφωνιών. Ειδάλλως, θα το αντιμετωπίσουμε αυτό πριν από το τέλος του Φεβρουαρίου” επισήμανε ο Ερντογάν.

“Θα θέλαμε να το κάνουμε αυτό με τη στήριξη των φίλων μας. Εάν χρειαστεί να το κάνουμε με τον δύσκολο τρόπο, είμαστε, επίσης, έτοιμοι”, υπογράμμισε.

“Μέχρι να καθαρίσουμε τη Συρία από τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τη βαναυσότητα του (συριακού) καθεστώτος, δεν θα ησυχάσουμε”, διαβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε, όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ότι η Τουρκία δεν θα σωπάσει, την ώρα που οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις περικυκλώνουν τουρκικές στρατιωτικές θέσεις στην περιοχή της Ιντλίμπ.

Η Άγκυρα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στην περιοχή της Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, σε ευθυγράμμιση με τις συμφωνίες με τη Ρωσία και το Ιράν, είχε δηλώσει νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, ύστερα από την κλιμάκωση της βίας τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο δεύτερος τη τάξει αξιωματούχος του τουρκικού κράτους δήλωσε στο δίκτυο NTV ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να σταματήσει την προέλαση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ, επαναλαμβάνοντας μια απειλή ότι η Άγκυρα θα χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη για να απωθήσει τις συριακές δυνάμεις εάν δεν αποσυρθούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

  • Το 2018, Άγκυρα και Μόσχα συμφώνησαν να ορίσουν μια ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ, με στόχο τον περιορισμό των εχθροπραξιών στην περιοχή, όμως η επίθεση που έχει εξαπολύσει η Δαμασκός προσφάτως διαταράσσει αυτήν την εύθραυστη συνεργασία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube