REAL TIME |

Weather Icon
Γαλλία , Ελλάδα 21 Φεβρουαρίου 2020

Αποστολή «Foch»: Νέα συνεργασία του ελληνικού και του γαλλικού ναυτικού

Αποστολή «Foch»: Νέα συνεργασία του ελληνικού και του γαλλικού ναυτικού

Τα σκάφη του γαλλικού και του ελληνικού ναυτικού πλέουν ξανά μαζί και ενισχύουν τη διαλειτουργικότητα τους. Η ναυτική δύναμη (GAN) του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle συνοδεύτηκε από την ελληνική φρεγάτα ΨΑΡΑ. Κατά τη διάρκεια της συνοδείας, ο Υποναύαρχος Marc Aussedat, διοικητής της ναυτικής δύναμης (GAN) του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle, επισκέφθηκε τη φρεγάτα ΨΑΡΑ και συνάντησε το πλήρωμα.

Από τον απόπλου του γαλλικού αεροπλανοφόρου CharlesdeGaulle και έως τις 28 Ιανουαρίου, το γαλλικό σκάφος συνοδευόταν από την ελληνική φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ.

Στις 29 Ιανουαρίου 2020 στο Παρίσι, ο Γάλλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Emmanuel Macron και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία για την ασφάλεια, βασισμένη σε ένα κοινό στρατηγικό και γεωπολιτικό όραμα για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει την αυξημένη παρουσία του γαλλικού Ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς και κοινές ναυτικές και χερσαίες επιχειρήσεις.
πηγή: www.ptisidiastima.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube