REAL TIME |

Weather Icon

Αποκαλύψεις Τσαβούσογλου: Είπαμε στην ελληνική κυβέρνηση: “Να είστε ειλικρινείς, να μάθετε να μοιράζεστε στην Ανατολική Μεσόγειο”

Αποκαλύψεις Τσαβούσογλου: Είπαμε στην ελληνική κυβέρνηση: “Να είστε ειλικρινείς, να μάθετε να μοιράζεστε στην Ανατολική Μεσόγειο”

Για την Ανατολική Μεσόγειο, το τρίτο γεωτρύπανο αλλά και την τουρκική άποψη για το τι διαμειφθεί μεταξύ Ερντογάν και Μητσοτάκη στις συναντήσεις τους σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο, μίλησε ο Τσαβούσογλου.

Προκλητικό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση να μην κάνει παιχνίδια πίσω από την πλάτη της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, στέλνει η Άγκυρα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να αναφέρεται εκτενώς στις συναντήσεις που είχαν ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TRT Haber ανέφερε ότι «εμείς λέμε στoυς Έλληνες προσωπικά, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε στον Μητσοτάκη προσωπικά, “εμείς μπορούμε να κάνουμε παρόμοια συμφωνία με εσάς, αρκεί να είστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε. Μην κάνετε παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας. Να είστε ειλικρινείς. Να μιλήσουμε. Να μάθετε να μοιράζεστε στην ανατολική Μεσόγειο. Όλοι έχουν δικαιώματα εδώ”».

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ στις συναντήσεις τους σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπαν οι υπουργοί Εξωτερικών να κάνουν προετοιμασία για την «τουρκική μειονότητα στη Θράκη» όπως την χαρακτήρισε ο Τσαβούσογλου, καθώς επίσης για το τζαμί στην Αθήνα και την ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη.

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο σχολίασε: «Η Ελλάδα μαζί με την Ελληνοκυπριακή πλευρά προσπάθησε κάποιες φορές με την Αίγυπτο κάποιες φορές με το Ισραήλ να απομονώσει την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο με τη λογική ᾽᾽ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου᾽᾽. Δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις μας. Δεν μιλάω μόνο για την περίοδο Μητσοτάκη, αλλά κυρίως την προηγούμενη περίοδο. Βέβαια η Ελλάδα ενοχλήθηκε όταν κάναμε κινήσεις που απαντήσαμε».

Μάλιστα, έκανε και ξεχωριστό σχόλιο για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «μέχρι την κυβέρνηση του Τσίπρα τα πράγματα πήγαιναν καλά. Στην Ελλάδα τα αριστερά κόμματα είναι υπερβολικά εθνικιστικά. Με τη νέα κυβέρνηση ξεκινήσαμε επαφές για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες».

Ερωτηθείς για το τρίτο γεωτρύπανο της Τουρκίας, ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι δεν γνωρίζει πού θα πάει αν θα είναι στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο η στη Μαύρη Θάλασσα και πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να στείλει και επιπλέον πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube