Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 26 Φεβρουαρίου 2020

Αντεπίθεση των τζιχαντιστών στα σύνορα με το Idlib-Σπεύδουν τα Συριακά στρατεύματα

Αντεπίθεση των τζιχαντιστών στα σύνορα με το Idlib-Σπεύδουν τα Συριακά στρατεύματα

Σύριοι αυτονομιστές υποκινούμενοι από την Τουρκία ξεκίνησαν αντεπίθεση στο Idlib και στις εγγύς περιοχές.

Η επιχείρηση άρχισε πριν 48 ώρες και κλιμακώθηκε στις 21:00 στις 26 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες Συριακών στρατευμάτων ο αυτοκινητόδρομος Μ5 τείνει να κοπεί στα δύο έπειτα από τουρκική επίθεση στο χωριό Saraqib. 

Το συριακό τάγμα SAA που βρίσκεται στην περιοχή απωθεί την αντεπίθεση των ισλαμιστών  ωθώντας τους προς τα βουνά της περιοχής Zawiya νότια του αυτοκινητοδρόμου Μ4. 

Σύμφωνα με Συριακές πηγές υπάρχουν 10.000 τουρκικά στρατεύματα στην περιοχή της Idlib εκ των οποίων άγνωστος αριθμός συμμετέχει στην προαναφερθείσα αντεπίθεση.

Το Saraqib αποτελεί κύριο σταυροδρόμι της βορειοδυτικής Συρίας, καθώς ο έλεγχος της πόλης δίνει σημαντικό προβάδισμα στον έλεγχο των αυτοκινητοδρόμων Μ4 και Μ5. Συνδέει τις επαρχίες Idlib, Aleppo, Latakia και Hama καθώς την Δαμασκό με το Χαλέπι μέσω του αυτοκινητοδρόμου Μ5. 

Η ρωσική αεροπορία αναμένεται να δράσει στην περιοχή σε περίπτωση που η αντεπίθεση των τζιχαντιστών δεν αποκρουσθεί από τα Συριακά στρατεύματα. 

Τις επόμενες μέρες θα δούμε πιθανότατα περισσότερες συγκρούσεις μεταξύ του SAA και του τουρκικού στρατού, δημιουργώντας νέο κύμα προσφύγων από τις γύρω περιοχές. 

Η Ρωσία πρότεινε μία συμφωνία στην Τουρκία, όπου η SAA θα σταματούσε να επιχειρεί στην περιοχή εφόσον η Τουρκία παρέδιδε τον έλεγχο των τουρκικών συνόρων με την Συρία στα ρωσικά στρατεύματα καθώς και τον πλήρη έλεγχο τον αυτοκινητοδρόμων. Η Άγκυρα δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την προσφορά.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube