Weather Icon
Εθνική Άμυνα 22 Φεβρουαρίου 2020

Αναβάθμιση του «εφιάλτη» των Τούρκων- Το ισχυρό χαρτί της πολεμικής αεροπορίας σε τροχιά αναγέννησης

Αναβάθμιση του «εφιάλτη» των Τούρκων- Το ισχυρό χαρτί της πολεμικής αεροπορίας σε τροχιά αναγέννησης

Το 2020 δείχνει ότι θα σφραγίσει την αναγέννηση του όπλου που κάνει τη διαφορά πάνω από το Αιγαίο.

Η υπογραφή της συμφωνίας με Γαλλικές εταιρίες για τεχνική υποστήριξη στα μαχητικά κάνει τους Επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας να αισιοδοξούν ότι έως τα τέλη της χρονιάς ο αριθμός των ‘’Δελταπτέρυγων’’ που θα πετά θα αυξηθεί κατακόρυφα. Η νέα στρατηγική συμμαχία με το Παρίσι, έχει πολλές παραμέτρους κυρίως στον αμυντικό τομέα και όλα είναι πλέον ανοιχτά και προς συζήτηση.

Η δυνατότητα των Mirage να φέρουν στρατηγικά όπλα κρίσιμης σημασίας για την Εθνική Άμυνα τα κάνει ακόμη πιο πολύτιμα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Πολεμικής Αεροπορίας. Προς την κατεύθυνση αυτή ήδη προετοιμάζεται το επόμενο βήμα να είναι η όσο το δυνατό ταχύτερη επαναπιστοποίηση των βλημάτων Scalp.

Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν γνώστες του θέματος από το υπουργείο, οι περίπου εκατό Scalp ανεβαίνουν στην κλίμακα ενδιαφέροντος ως προς προτεραιότητες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube