Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 22 Φεβρουαρίου 2020

Αυθεντικό βίντεο της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας από βομβαρδισμούς εναντίον τουρκικών στόχων στο Ινλίμπ

Αυθεντικό βίντεο της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας από βομβαρδισμούς εναντίον τουρκικών στόχων στο Ινλίμπ

Η ρωσική πολεμική αεροπορία αποδέσμευσε οπτικό υλικό (βίντεο), από τους βομβαρδισμούς των SU-24 εναντίον στόχων του τουρκικού στρατού και υποστηριζόμενες από αυτόν τρομοκράτες τζιχαντιστές, στην περιοχή δυτικά της κωμόπολης Σαρακίμπ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για απόπειρα κατάληψης της κωμόπολης Ναϋράμπ από τον τουρκικό στρατό, ο οποίος είχε αντικειμενικό σκοπό την κατάληψη της Σαρακίμπ και τον έλεγχο του κόμβου των αυτοκινητοδρόμων Μ4-Μ5.

Η κατάληψη των ΑΝΣΚ αποτράπηκε μετά την επέμβαση της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, με τον βομβαρδισμό στόχων από τα SU-24.

Υπενθυμίζεται ότι από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν ένας Τούρκος ανθυπολοχαγός και ένας στρατιώτης, ενώ καταστράφηκαν δύο άρματα μάχης Μ-60, πέντε τεθωρακισμένα οχήματα και πέντε ημιφορτηγά των τρομοκρατών.

Η αποδέσμευση του οπτικού υλικού είναι πολιτική ενέργεια και έχει ως στόχο να δείξει στην Τουρκία τι την περιμένει σε περίπτωση που συνεχίσει τις επιθέσεις.

Τέλος, η πλευρά των τρομοκρατών αποδέσμευσε την πυροδότηση φορητού αντιαεροπορικού τ. Stinger εναντίον ρωσικού SU-24, από την ίδια επιχείρηση.

https://twitter.com/ikramcan13/status/1230984426135474178

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube