REAL TIME |

Weather Icon
Διπλωματία , ΗΠΑ , Πολιτική 7 Φεβρουαρίου 2020

Θριαμβευτικό διάγγελμα Τραμπ : «Λέγανε για Ρωσία και ήταν όλα ανοησίες»

Θριαμβευτικό διάγγελμα Τραμπ : «Λέγανε για Ρωσία και ήταν όλα ανοησίες»

Σε θριαμβευτικό κλίμα, ο Ντόναλντ Τραμπ απεύθυνε ένα παραληρηματικό διάγγελμα – διάρκειας μίας ώρας – στον λαό των ΗΠΑ, μία μέρα μετά την αθώωσή του από τη Γερουσία για τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και της παρακώλυσης της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου.

Χρησιμοποιώντας τη γνωστή του απλή γλώσσα και περικυκλωμένος από τους πιο έμπιστούς του συνεργάτες, οι οποίοι δεν δίσταζαν να τον χειροκροτούν και να γελούν σε κάθε του αστείο, ο Τραμπ σκιαγράφησε τον εαυτό του ως θύμα της διαδικασίας παραπομπής.

«Περάσαμε από την κόλαση, αλλά δεν κάναμε τίποτα λάθος», είπε για την κυβέρνησή του για να συμπληρώσει χαριτωμένα: «Έχω κάνει λάθη στη ζωή μου, το παραδέχομαι, έχω κάνει λάθη και αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα».

Ο Τραμπ έδειξε σε όσους παρακολουθούσαν τις δηλώσεις του το εξώφυλλο της Washington Post – μία από τις εχθρικές του εφημερίδες – με τον μεγάλο τίτλο «Trump Acquitted” (Ο Τραμπ Αθωώθηκε).

Σε μια ομιλία που θύμιζε… λόγο αποδοχής στα βραβεία Όσκαρ, ο Αμερικανός Πρόεδρος ευχαρίστησε έναν προς ένας τους συνεργάτες που τον υποστήριξαν στην όλη διαδικασία της δίκης. Ιδιαίτερα κολακευτικά ήταν τα λόγια του για τον επικεφαλής των γερουσιαστών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Μιτς ΜακΚόνελ.

«Σατανικοί, διεφθαρμένοι, βρώμικοι μπάτσοι» όσοι επιδίωξαν την παραπομπή

«Περάσαμε πολύ άσχημα, ήταν μία πολύ άδικη κατάσταση, ένα κυνήγι μαγισσών» άρχισε τον λόγο του ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Περιγράφοντας αυτούς που τον οδήγησαν ένα βήμα πριν την καθαίρεση, χρησιμοποίησε μία σειρά από απλοϊκούς χαρακτηρισμούς, όπως «σατανικοί, διεφθαρμένοι, «βρώμικοι μπάτσοι», «βαθιά λαρύγγια», ψεύτες και κακοί άνθρωποι».

«Ποτέ δεν πίστευα ότι η λέξη ολική αθώωση θα ακουγόταν τόσο εύηχα», συμπλήρωσε.

Ο Ρεπουμπλικανός επικεφαλής του αμερικανικού κράτους έμεινε σταθερός στη γραμμή του ότι δεν έπραξε «τίποτε κακό» στην περίφημη συνομιλία του με τον ομόλογό του της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι.

«Ήταν όλα μ….ιες»

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έκανε μία ανασκόπηση της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου, της προεδρίας του και της όλης διαδικασίας για την παραπομπή του.

«Μας συμπεριφέρθηκαν απίστευτα άδικα. Πρέπει να το καταλάβετε, στην αρχή ξεκίνησαν με το «Ρωσία, Ρωσία, Ρωσία». Τελικά ήταν όλα μ… ίες» («it was all bullshit»).

«Πυρά» προς Πελόζι, Κόμεϊ, Σιφ και Ρόμνεϊ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μάσησε τα λόγια του για μερικούς από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Για την περίπτωση του Τζέιμς Κόμεϊ, πρώην επικεφαλής του FBI ο οποίος ξεκίνησε την έρευνα για ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές τους 2016 και τον οποίο απέλυσε ο ίδιος ο Τραμπ, είπε ότι είναι «ντροπιαστική» και «μία καταστροφή».

Επιτέθηκε με απίστευτους χαρακτηρισμούς στη Νάνσι Πελόζι, που ηγήθηκε της προσπάθειας καθαίρεσής του, καθώς και στον Άνταμ Σιφ, βουλευτή των Δημοκρατικών που ανέλαβε τον ρόλο του κατηγόρου στη δίκη στη Γερουσία.

«Ο Adam Schiff είναι ένα φαύλο, απαίσιο άτομο. Η Νάνσι Πελόζι είναι ένα απαίσιο άτομο», είπε. «Είναι κολασμένα φαύλοι», πρόσθεσε.

Από τα πυρά του Αμερικανού προέδρου δεν ξέφυγε και ο μόνος γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ο οποίος ψήφισε υπέρ της καθαίρεσής του, ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ το 2012 με τους Ρεπουμπλικανούς Μιτ Ρόμνεϊ.

Χωρίς να αναφέρει καν το όνομα του Ρόμνεϊ, τον χαρακτήρισε απλά «αποτυχημένο προεδρικό υποψήφιο».

Τι είπε για το σχόλιο της Πελόζι ότι προσεύχεται για αυτόν

Νωρίτερα, χαρακτηρίζοντας την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ κατά το Πρωινό Εθνικής Προσευχής, η Νάνσι Πελόζι δήλωσε πως προσεύχεται βαθιά για τον Ντόναλντ Τραμπ επειδή έχει «εκτροχιαστεί» με γνώμονα το Σύνταγμα των ΗΠΑ και τις αμερικανικές αξίες.

Με τη σειρά του, ο Τραμπ είχε την απάντησή του έτοιμη κατά το διάγγελμά του: «Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την πίστη τους για να δικαιολογήσουν τις άσχημες ενέργειές τους. Ούτε μου αρέσουν οι άνθρωποι που λένε «προσεύχομαι για εσένα», όταν γνωρίζουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube