Weather Icon
Εθνική Άμυνα 31 Ιανουαρίου 2020

Βγαίνουν από τον «πάγο» τα πανίσχυρα NH90 – Μεταφέρουν κομάντος στο Καστελόριζο μόλις σε μιάμιση ώρα

Βγαίνουν από τον «πάγο» τα πανίσχυρα NH90 – Μεταφέρουν κομάντος στο Καστελόριζο μόλις σε μιάμιση ώρα

Οι εικόνες με τους αλεξιπτωτιστές της 2ης ΜΑΛ να εκπαιδεύονται σε καταρρίχηση με τη μέθοδο Fast Rope από ελικόπτερο ΝΗ90 αποδεικνύουν ότι η αξιοποίηση των πανίσχυρων Γαλλικών ελικοπτέρων θα εκτινάξει τις επιχειρησιακές δυνατότητες τόσο των Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων όσο κυρίως των επίλεκτων Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων.

Τα ΝΗ90 αποτελούν δίχως αμφιβολία στρατηγικά οπλικά συστήματα για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τα οποία κάνουν τη διαφορά στο Αιγαίο. Ελικόπτερα τα οποία δεν διαθέτουν οι γείτονες. Με ταχύτητα που ξεπερνά τους 160 κόμβους μπορούν να μεταφέρουν σε οποιοδήποτε ακριτικό νησί από τις βάσεις των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων στην Αττική ομάδα 20 κομάντος μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Σε λιγότερο από μια ώρα στην Καλόλιμνο ή στις Οινούσσες, σε μιάμιση στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου.

Εναλλακτικά έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν φορτίο τεσσάρων τόνων εντός της ατράκτου. Διαθέτουν προηγμένο σύστημα αυτοπροστασίας, σύστημα προειδοποίησης λέιζερ, σύστημα εντοπισμού εκτόξευσης βλημάτων και σύστημα εκτόξευσης θερμοβολίδων(flares) και αερόφυλλων(chaffs).

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube