REAL TIME |

Weather Icon
Γερμανία , Ελλάδα 31 Ιανουαρίου 2020

Το Βερολίνο δεν έχει λόγο να σχολιάσει την εγκατάσταση πλωτού φράχτη στο Αιγαίο

Το Βερολίνο δεν έχει λόγο να σχολιάσει την εγκατάσταση πλωτού φράχτη στο Αιγαίο

Η γερμανική κυβέρνηση γνωρίζει σχετικά με τον πλωτό φράχτη, τον οποίο σκοπεύει να εγκαταστήσει η ελληνική κυβέρνηση για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων της μόνο από τις αναφορές των ΜΜΕ και δεν επιθυμεί να σχολιάσει, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σήμερα σε σχετική ερώτηση.

«Αυτές τις αναφορές τις γνωρίζουμε κατ’ αρχάς μόνο από τα ΜΜΕ και δεν διαθέτουμε δικά μας στοιχεία για το θέμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, έχει εκφραστεί σχετικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία είναι και ο θεματοφύλακας των Συνθηκών, για αυτό είναι ασφαλώς δική της αρμοδιότητα. Από τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία δεν έχει δικά της στοιχεία, δεν έχω λόγο να το σχολιάσω», σημείωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Στιβ Άλτερ, απαντώντας σε ερώτηση εάν το εν λόγω μέσο μπορεί να συμβάλει στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, τόνισε ότι δεν γνωρίζει το σκεπτικό πίσω από το σχέδιο της Αθήνας και επισήμανε ότι η Γερμανία δεν χρησιμοποιεί ανάλογα μέσα για τη φύλαξη των συνόρων της στη Βόρεια Θάλασσα ή στη Βαλτική. «Πέρα από αυτό, όμως, είναι αρχή μας να μη σχολιάζουμε μέτρα που λαμβάνουν άλλα κράτη», πρόσθεσε ο κ. Άλτερ και διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει εάν το υπουργείο Εσωτερικών ή η Ομοσπονδιακή Αστυνομία είχαν συζητήσει για τέτοια μέτρα ή αν ακόμη η Αθήνα έχει μιλήσει σχετικά με τη FRONTEX.

πηγή: https://www.ptisidiastima.com/o-berolino-den-echei-logo-na-scholiase/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube