Weather Icon
Βόρειος Ήπειρος 16 Ιανουαρίου 2020

Το κοινοτικό συμβούλιο Δερβιτσάνης καταγγέλλει Αλβανίδα δημοσιογράφο για καταπάτηση δικαιωμάτων

Το κοινοτικό συμβούλιο Δερβιτσάνης καταγγέλλει Αλβανίδα δημοσιογράφο για καταπάτηση δικαιωμάτων

Μετά την παρουσίαση της εκπομπής “Fshatrat e Shqipërisë” (Τα χωριά της Αλβανίας) στον τηλεοπτικό σταθμό Top Chanel η κοινότητα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας η οποία διαβιεί στην περιοχή της Δρόπολης και συγκεκριμένα στο χωριό Δερβιτσάνη, εκφράζει τη δυσαρέσκεια και τη λύπη της έναντι της δημοσιογράφου Ilnis Agolli, η οποία ασκώντας πίεση στους κατοίκους του χωριού μας και κυρίως στους ηλικιωμένους, έφθασε στο σημείο της άσκησης ψυχολογικής βίας εναντίον τους.

Η πολύ παλαιά ιστορία μας, η συμβολή μας στην πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου, δίνει μια ηχηρή απάντηση σε όλους όσοι μας θεωρούν «πουλημένους για τα λεφτά». Η μητρική μας γλώσσα προστατεύεται από το νόμο και δεν έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη αλβανική γλώσσα της Αλβανικής Δημοκρατίας.

Γι αυτό το λόγο ζητάμε τη διόρθωση αυτής της υπόθεσης η οποία καταπατά τα δικαιώματά μας ως έντιμοι πολίτες της Αλβανίας, αλλά και ως ευρωπαίοι – μειονοτικοί πολίτες.

Εκ του Κοινοτικού Συμβουλίου της Δερβιτσάνης

Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube