Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Εξοπλισμοί 12 Ιανουαρίου 2020

Το “Club” των κρατών του F-35 και η Ελλάδα- Αθήνα και Ουάσιγκτον “τρέχουν” την είσοδο στο πρόγραμμα -Τα “παράθυρα” στη χρηματοδότηση

Το “Club” των κρατών του F-35 και η Ελλάδα- Αθήνα και Ουάσιγκτον “τρέχουν” την είσοδο στο πρόγραμμα -Τα “παράθυρα” στη χρηματοδότηση

Η είσοδος της Ελλάδας στο πρόγραμμα των F-35 αποτελεί κίνηση με πολλαπλούς συμβολισμούς και μηνύματα όπως αποτιμάται λίγα μόλις 24ωρα μετά την επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος από την Αθήνα για απόκτηση του μαχητικού 5ηςγενιάς.

Tην ίδια στιγμή που η Πολεμική Αεροπορία θα παραλαμβάνει το πρώτο Stealth μαχητικό η Ελλάδα θα μπαίνει σε ένα ξεχωριστό “Club”, το οποίο αποτελείται από τις πλέον ισχυρές χώρες του πλανήτη τόσο στρατιωτικά αλλά κυρίως γεωστρατηγικά.

Χώρες με βασικά κοινά χαρακτηριστικά το ισχυρό δημοκρατικό πολίτευμα και την προσήλωση στις αρχές της ασφάλειας και της σταθερότητας.

Το “Club του F-35” όπως ήδη αποκαλείται από αναλυτές ξεπερνά τα όρια της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και σηματοδοτεί την επόμενη ημέρα στον παγκόσμιο χάρτη ισορροπιών και συμμαχιών.

Ούτως ή άλλως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κρύβουν ότι το μαχητικό 5ης γενιάς F-35 μαζί με το F-22 RAPTOR το οποίο ακολουθεί, θα αποτελέσουν τα καίρια όπλα της Δύσης απέναντι στα Ρωσικά πυραυλικά συστήματα όπως οι S-400 και S-500 τα επόμενα χρόνια αλλά και στα μαχητικά της Μόσχας όπως το SU-57. Και τις δεκαετίες που ακολουθούν πιθανότατα απέναντι και στα αντίστοιχα Κινεζικά όπλα.

Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο Καναδάς, Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα και Ιαπωνία συνθέτουν έως τώρα τον παγκόσμιο ιστό του “Club F-35”.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube