REAL TIME |

Weather Icon

Θύελλα για τις επιθέσεις με τσιμεντόλιθους στο Κουκάκι: Για «παιδιά πλουσίων μέσα στις καταλήψεις» μιλά ο Χρυσοχοΐδης (βίντεο)

Θύελλα για τις επιθέσεις με τσιμεντόλιθους στο Κουκάκι: Για «παιδιά πλουσίων μέσα στις καταλήψεις» μιλά ο Χρυσοχοΐδης (βίντεο)

Συνεχίζεται η θύελλα για τις επιθέσεις με τσιμεντόλιθους στο Κουκάκι, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δηλώνει ότι οι καταληψίες είναι «παιδιά πλουσίων οικογενειών».

Συνεχίζεται η κόντρα για τις επιθέσεις με τσιμεντόλιθους εναντίον αστυνομικών, στα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο στο Κουκάκι με τις ανακαταλήψεις κτιρίων, καθώς αντιδράσεις υπήρξαν για το γεγονός ότι οι συλληφθέντες κατηγορούνται με πλημμελήματα και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Για το θέμα μίλησε ο υπουργός Προστασίας του ΠολίτηΜιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος τόνισε ότι ο εισαγγελέας και το δικαστήριο έχουν υποχρέωση να αξιοποιήσουν το τηλεοπτικό υλικό από τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών με τσιμεντόλιθους.

«Υπάρχει και το τηλεοπτικό υλικό που μπορεί να το αξιοποιήσει και ο εισαγγελέας και το δικαστήριο. Είναι υποχρέωση και του εισαγγελέα και του δικαστηρίου να αξιοποιήσει όποιο υλικό προσκομιστεί προκειμένου να διαμορφώσει δικανική πεποίθηση την ώρα που θα γίνει το δικαστήριο», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ερωτηθείς εάν οι επιθέσεις με τσιμεντόλιθους είναι πλημμέλημα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι έχει διαμορφωθεί πεποίθηση ότι «υπάρχει το δικαίωμα στον τσιμεντόλιθο».

«Ο αστυνομικός δεν πρέπει να σκοτωθεί για να φανεί πως έκανε ηρωική πράξη, είναι αρρωστημένα πράγματα αυτά», πρόσθεσε και κάλεσε την αντιπολίτευση να καταγγείλει τις επιθέσεις.

Μιλώντας για τους καταληψίες, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι στις καταλήψεις υπάρχουν πολλοί επώνυμοι και παιδιά πλούσιων οικογενειών.

«Στις καταλήψεις υπάρχουν πολλοί επώνυμοι, με ονοματεπώνυμο, πάρα πολλά παιδιά πλούσιων οικογενειών και κάτω από την ασπίδα ο ανώνυμος αστυνομικός των 800 ευρώ», δήλωσε.

Ο υπουργός προανήγγειλε ότι οι αστυνομικοί θα φορούν στολές με κάμερες προκειμένου να καταγράφεται ό,τι συμβαίνει.

Οι καταθέσεις των αστυνομικών για το Κουκάκι: Πέταγαν βενζίνη στον τροχό

Τα όσα συνέβησαν στο Κουκάκι περιέγραψαν στις καταθέσεις τους άνδρες της ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ, αναφέροντας ότι από τύχη δεν είχαμε νεκρούς αστυνομικούς.

Αποσπάσματα των καταθέσεων 5 από τους 6 αστυνομικούς δημοσίευσε ο «Ελεύθερος Τύπος».

«Πέταγαν βενζίνη στον τροχό που έκοβε την πόρτα. Αν έπεφτε στις σπίθες, δεν θα μιλούσαμε για τραυματίες αστυνομικούς, θα μιλούσαμε για νεκρούς», αναφέρει μία κατάθεση.

Σε άλλη, περιγράφονται τα αντικείμενα που οι καταληψίες πέταγαν στους αστυνομικούς: «Μας έριχναν σακούλες με περιττώματα, πέτρες, τσιμεντόλιθους, πυροσβεστήρες και άλλα βαριά αντικείμενα. Θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος ζωής».

Όσο για τις επιθέσεις με τσιμεντόλιθους, αστυνομικοί κατέθεσαν πού και πώς τραυματίστηκαν.

«Από τις επιθέσεις και τη ρίψη τσιμεντόλιθου έσπασε η ασπίδα μου και τραυματίστηκα στον αριστερό ώμο και τη μέση μου», ανέφερε ένας αστυνομικός, ενώ άλλος κατέθεσε πως «από τσιμεντόλιθο και πυροσβεστήρα τραυματίστηκα στον δεξί μου ώμο και το αριστερό πόδι. Μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε κάκωση ώμου και μετατάρσιου του ποδιού μου».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής προκειμένου να επιχειρηματολογήσουν για αλλαγή του κατηγορητηρίου και την άσκηση διώξεων κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σε ανάλογη κίνηση θα προχωρήσει και το Σωματείο Ειδικών Φρουρών, ενώ εξετάζεται αν υπάρχει από νομικής πλευράς η δυνατότητα αυτοτελών και προσωποποιημένων μηνύσεων κατά συγκεκριμένων ατόμων για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube