Weather Icon
Γενικά θέματα , Κίνα 30 Ιανουαρίου 2020

Θεωρία συνομωσίας; Βιο-όπλο ο νέος κορωνοϊός;

Θεωρία συνομωσίας; Βιο-όπλο ο νέος κορωνοϊός;

Η θεωρία ότι η ξαφνική εμφάνιση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού 2019-nCoV στο Βουχάν της Κίνας είναι αποτέλεσμα μιας έμμεσης και ασύμμετρης βιολογικής επίθεσης φαίνεται να είναι όλο και πιο πιθανή.

Η μεταφορά ενός αντιγράφου του κορωνοϊού από ένα μυστικό εργαστήριο των ΗΠΑ σε ένα ερευνητικό εργαστήριο μιας χώρας-μέλους των Πέντε Ματιών, και στην περίπτωση αυτή στην Αυστραλία, προκαλεί και πάλι τις πιο τρελές εικασίες και προς το παρόν αποκλείει την υπόθεση του ατυχήματος, τύπου Τσερνομπίλ, που έπληξε ένα εξειδικευμένο βιολογικό εργαστήριο που βρίσκεται στο Βουχάν.

Οι Κινέζοι ερευνητές μπόρεσαν να αναπαράγουν μια γενετική ακολουθία του ιού, αλλά όχι τον ίδιο τον ιό. Ωστόσο, οι Αυστραλοί ερευνητές έχουν ένα αντίγραφο του κορωνοϊού και ισχυρίζονται ότι βρίσκονται κοντά στην παραγωγή ενός εμβολίου.

Η πρώτη χώρα στον κόσμο που θεωρήθηκε ύποπτη για Παρασκευή βιο-όπλου σχετικά με την επιδημία κορωνοϊού 2019-nCoV στην Κίνα, είναι η Βόρεια Κορέα. Η χώρα αυτή έκλεισε τα σύνορά της, ακύρωσε μια υπόγεια ατομική δοκιμή και αποφάσισε γενική κινητοποίηση. Κανένα κινεζικό μέσο μαζικής ενημέρωσης δεν έκανε μέχρι στιγμής λόγο για βιο-όπλο, μολονότι η υπόθεση αυτή απασχολεί έντονα  τους κυρίαρχους κύκλους του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και των αξιωματικών του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας.

Οι Κινέζοι ερευνητές παγιδεύτηκαν από την ασυμπτωματότητα του νέου κορωνοϊού και   φαίνεται ότι εστίασαν πάρα πολύ σε μία από τις αλληλουχίες του RNA, γεγονός που τους                                                                                                                                                                                                        οδήγησε σε λάθος δρόμο. Η ανακοίνωση της αναπαραγωγής του κορωνοϊού στην Αυστραλία, μιας από τις χώρες της ομάδας των «Πέντε Ματιών»* που είναι πιο κοντά στην άμεση σφαίρα επιρροής της Κίνας, προκάλεσε την έκπληξη ενός μεγάλου αριθμού Κινέζων και μη παρατηρητών οι οποίοι δεν προσυπέγραψαν τη υπόθεση του βιο-όπλου.

Σύμφωνα με ενδείξεις που συγκέντρωσαν κινέζικες πηγές, η αντιγραφή του νέου κορωνοϊού 2019-nCoV δεν είναι έργο αυστραλιανού εργαστηρίου, αλλά το αποτέλεσμα της μεταφοράς ενός εξαιρετικά ευαίσθητου βιολογικού υλικού μεταξύ δύο χωρών της ομάδας των “Πέντε Ματιών” στο πλαίσιο μιας στρατηγικής ενός ασύμμετρου οικονομικού, εμπορικού και χρηματιστικού πολέμου που χρησιμοποιεί τόσο τα ΜΜΕ όσο και βιολογικούς φορείς “διαταραχής”.

Επομένως, η εκδοχή βιολογικού όπλου είναι εύλογη.

*Τα Πέντε Μάτια  είναι η συμμαχία των Υπηρεσιών Πληροφοριών της Αυστραλίας, του Καναδά, της Νέας Ζηλανδίας , του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: https://strategika51.org/2020/01/29/virus-2019-ncov-la-piste-de-larme-biologique-se-precise-de-plus-en-plus/

Ανιχνεύσεις

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube