Weather Icon
Ρωσία 16 Ιανουαρίου 2020

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης εξυμνούν τα «εκπληκτικά χαρακτηριστικά» νέου ρωσικού αεροπλανοφόρου

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης εξυμνούν τα «εκπληκτικά χαρακτηριστικά» νέου ρωσικού αεροπλανοφόρου
Στα «εκπληκτικά γνωρίσματα» ενός νέου αεροπλανοφόρου από τη Ρωσία αναφέρθηκε με δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Η εντολή για την κατασκευή ενός νέου αριστοτεχνικού ρωσικού αεροπλανοφόρου που θα βοηθήσει το Ναυτικό της χώρας στον ανταγωνισμό με τις ΗΠΑ απασχόλησε τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, που υποστήριξε ότι θα μπορούσε να μπει στην υπηρεσία το 2030.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στα χαρακτηριστικά του αεροπλανοφόρου, χρησιμοποιώντας τη λέξη «εκπληκτικά» και στη συνέχεια πρόσθεσε σε σχετικό δημοσίευμά της:

«Οι διαστάσεις είναι εκπληκτικές: Μεγαλύτερο από 300 μέτρα σε μήκος και πάνω από 65 μέτρα σε ύψος. Βύθισμα σχεδόν ένδεκα μέτρων και εκτόπισμα νερού 80.000 τόνων. Υποστηρίζεται από τέσσερις πυρηνικούς αντιδραστήρες με ισχύ 305 μεγαβάτ, που είναι ικανοί να επιταχύνουν το πλοίο στα 55 χιλιόμετρα την ώρα. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να μοιάζει το νέο αεροπλανοφόρο που επιθυμεί να κατασκευάσει η Ρωσία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το αεροπλανοφόρο θα μπορούσε να μεταφέρει έως 70 πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, όπως τα MiG-35 και SU-37.

Το αεροπλανοφόρο φέρεται να είναι εξοπλισμένο με ό,τι η Handelsbatt χαρακτηρίζει ως «θαύμα των όπλων», αναφερόμενη στους εξελιγμένους υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal και Zircon.

Η εφημερίδα σημειώνει:

«Το νέο σκάφος “έχει σχεδιαστεί ειδικά για την εκτόξευση των υπερσύγχρονων πυραύλων κρουζ Kalibr, τους οποίους η Ρωσία επιθυμεί να αναπτύξει μαζικά τα επόμενα χρόνια μετά τον τερματισμό της συνθήκης INF από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ”».

Η Συνθήκη Πυρηνικών Δυνάμεων Ενδιάμεσου Βεληνεκούς (INF) υπεγράφη το 1987 ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην -τότε- Σοβιετική Ένωση, τερματίστηκε στις 2 Αυγούστου 2019 με πρωτοβουλία της Ουάσινγκτον μετά την επίσημη αναστολή των υποχρεώσεων του Λευκού Οίκου έξι μήνες νωρίτερα.

Μέχρι στιγμής, η Ρωσία διαθέτει ένα αεροπλανοφόρο που ονομάζεται «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» και η Handelsblatt επισημαίνει:

«Το πολεμικό πλοίο, με εκτόπισμα νερού 60.000 τόνων, είναι σημαντικά μικρότερο από το προγραμματισμένο νέο πλοίο και δεν είναι πυρηνικά τροφοδοτούμενο».

Η Ρωσία σχεδιάζει την κατασκευή νέου αεροπλανοφόρου

Τον Δεκέμβριο, μια πηγή της ρωσικής στρατιωτικής βιομηχανίας είπε ότι το εκτιμώμενο κόστος του νέου αεροπλανοφόρου της χώρας υπολογίζεται γύρω στα 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η πηγή ανέφερε ότι το κόστος του νέου πολεμικού πλοίου δεν περιλαμβάνεται στο κρατικό σχέδιο εξοπλισμών για το 2018-2027.

Το Ρωσικό Ναυτικό δεν έχει ακόμα αποφασίσει ποια πρόταση από όσες υποβάλλονται από τα γραφεία σχεδιασμού, θα αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη του νέου πλοίου, πρόσθεσε η πηγή.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube