Weather Icon
Κίνα 14 Ιανουαρίου 2020

Συνεχίζει να βρυχάται ο κινεζικός δράκος -Αύξηση εισαγωγών και εξαγωγών τον Δεκέμβριο

Συνεχίζει να βρυχάται ο κινεζικός δράκος -Αύξηση εισαγωγών και εξαγωγών τον Δεκέμβριο

Κατά 7,6% αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο οι εξαγωγές της Κίνας, σε μια ένδειξη ανάκαμψης της ζήτησης, λίγο προτού πέσουν οι υπογραφές για την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, εγείροντας τις ελπίδες για αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου που είχε αφήσει σημάδια στην οικονομία του κινεζικού «δράκου».

Είναι η πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2019 που οι εξαγωγές σημειώνουν άνοδο, και μάλιστα μεγαλύτερη των προσδοκιών, καθώς οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 3,2% τον Δεκέμβριο έπειτα από πτώση 1,3% του Νοεμβρίου. Αυξημένες κατά 16,3% και οι εισαγωγές, υπερβαίνοντας την πρόβλεψη 9,6% των αναλυτών.
Το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας εμφάνισε πλεόνασμα 46,79 δισ. δολαρίων τον Δεκέμβριο, έναντι 37,93 δισ. δολαρίων του Νοεμβρίου. To εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας με τις ΗΠΑ περιορίσθηκε στα 23,18 δισ. δολάρια, από 24,6 δισ. δολάρια του Νοεμβρίου. Με βάση τα στοιχεία του Reuters που επικαλείται τον υποδιευθυντή των τελωνειακών αρχών Ζου Ζιβού, οι κινεζικές εισαγωγές από τις ΗΠΑ ανέκαμψαν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Ειδικότερα, αυξήθηκαν σημαντικά οι εισαγωγές σόγιας και χοιρινού από ΗΠΑ.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube