Weather Icon
Αίγυπτος , Τουρκία 15 Ιανουαρίου 2020

Στενό μαρκάρισμα του Σίσι στα “τσιράκια” του Ερντογάν – Τέσσερις συλλήψεις σε εργαζόμενους του Πρακτορείου Ανατολή στο Κάιρο

Στενό μαρκάρισμα του Σίσι στα “τσιράκια” του Ερντογάν – Τέσσερις συλλήψεις σε εργαζόμενους του Πρακτορείου Ανατολή στο Κάιρο

Φαίνεται ότι οι κόντρες και οι εντάσεις μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο και τη Λιβύη, επεκτείνονται και σε άλλα πεδία.

Σήμερα η αστυνομία της Αιγύπτου εισέβαλε στα γραφεία του Πρακτορείου Ανατολή, στο Κάιρο και συνέλαβε τέσσερις εργαζόμενους για το Πρακτορείο.
Με βάση δημοσίευμα της Hürriyet, η εισβολή έγινε περί τις 18:00 και έκτοτε έχουν κλείσει οι κάμερες ασφαλείας και το ίντερνετ στο γραφείο.

Μετά την έρευνα οι αιγυπτιακές αρχές πήραν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα κινητά και τα διαβατήρια των συλληφθέντων.

Οι λόγοι της εισβολής δεν έγιναν γνωστοί, ενώ δεν είναι γνωστό και το πού έχουν μεταφερθεί οι συλληφθέντες.

Το Πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε ότι στο γραφείο του στο Κάιρο συνελήφθησαν ο Τούρκος πολίτης Hilmi Balcı, οι Αιγύπτιοι πολίτες Hüseyin el Kabbani και Hüseyin el Abbasκαι ο εργαζόμενος στο Ίδρυμα Πολιτικών, Κοινωνικών και Οικονομικών Ερευνών (SETA),  Abdelselam Muhammed.

Τη σύλληψη καταδίκασε με ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Πηγή: ahvalnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube