REAL TIME |

Weather Icon
Περιβάλλον 23 Ιανουαρίου 2020

«Ψυχρός πόλεμος» ΗΠΑ-Τούνμπεργκ: Ας σπουδάσει οικονομικά και μετά να μιλήσει

«Ψυχρός πόλεμος» ΗΠΑ-Τούνμπεργκ: Ας σπουδάσει οικονομικά και μετά να μιλήσει

«Ποια είναι αυτή; Είναι επικεφαλής οικονομολόγος;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν

Χωρίς τέλος φαίνεται ότι είναι ο «ψυχρός πόλεμος» ανάμεσα στην κυβέρνηση Τραμπ και την Γκρέτα Τούνμπεργκ με την σκυτάλη να παίρνει την Πέμπτο ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν.

Κληθείς να σχολιάσει την έκκληση της νεαρής ακτιβίστριας από τη Σουδία ο ιδιωτικος και ο δημόσιος τομέας να σταματήσουν να επενδύουν στα ορυκτά καύσιμα ο Μνούτσιν είπε αρχικά: «ας πάει πρώτα να σπουδάσει οικονομικά στο πανεπιστήμιο και μετά ας έρθει να μας εξηγήσει τι εννοεί».

Συνεχίζοντας, μάλιστα, σε ειρωνικό ύφος αναρωτήθηκε «ποια είναι αυτή; Είναι επικεφαλής οικονομολόγος;».

Είχε προηγηθεί η κόντρα του Τραμπ με την Τούνμπεργκ από το βήμα άλλων εκδηλώσεων στο Νταβός με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να επικρίνει «τους προφήτες της καταστροφής και τις προβλέψεις των αποκαλύψεών τους».

Ο Τραμπ είχε αναφερθεί και στην πρόθεση της Ουάσινγκτον να συμμετέχει στην πρωτοβουλία One Trillion Trees του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ του Νταβός για την φύτευση ή την διατήρηση 1 τρισεκατομμυρίου δέντρων.

Μια ώρα μετά η Γκρέτα Τούνμπεργκ απάντησε στον Τραμπ λέγοντας ότι η φύτευση 1 τρισ. δέντρων «δεν ήταν αρκετή» για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube