REAL TIME |

Weather Icon
Εξοπλισμοί , ΗΠΑ 13 Ιανουαρίου 2020

Πρώτη στρατιωτική δύναμη οι ΗΠΑ – Πού βρίσκονται Ελλάδα και Τουρκία

Πρώτη στρατιωτική δύναμη οι ΗΠΑ – Πού βρίσκονται Ελλάδα και Τουρκία
ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Γαλλία και Ιαπωνία είναι οι έξι χώρες με τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στον πλανήτη, σύμφωνα με την τελευταία κατάταξη της Global Firepower.
Η Τουρκία φιγουράρει στην 9η θέση παγκοσμίως και η Ελλάδα στην 28η θέση της σχετικής λίστας. Η Ελλάδα έχει βαθμολογία 0,4955 έναντι 0,2089 για την Τουρκία. Σημειώνεται ότι κορυφαία στη συγκεκριμένη κατάταξη θεωρείται η βαθμολογία 0,000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Global Fire Power», η Ελλάδα διαθέτει ενεργό στρατιωτικό προσωπικό 140.000 ατόμων, το οποίο μαζί με την πολιτοφυλακή αγγίζει τα 360.500 άτομα

Την ίδια ώρα, η συνολική εναέρια δυναμική ανέρχεται σε 566 αεροσκάφη, αριθμός ο οποίος κατατάσσει την Ελλάδα στην 20η θέση της επιμέρους κατηγορίας.

Στο έδαφος, παράλληλα, η χώρα διαθέτει 1.254 άρματα μάχης και 2.550 τεθωρακισμένα οχήματα.

Όσον αφορά τη ναυτική δύναμη, σύμφωνα με την «Global Fire Power», απαρτίζεται από 115 πολεμικά πλοία, εκ των οποίων 13 φρεγάτες και 11 υποβρύχια.

Πηγή: philenews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube