Weather Icon

Ο Βίνικ είναι σε νοσοκομείο του Παρισιού

Ο Βίνικ είναι σε νοσοκομείο του Παρισιού

Ο Ρώσος υπήκοος, Αλεξάντερ Βίνικ, βρίσκεται πλέον σε νοσοκομείο της γαλλικής πρωτεύουσας, δήλωσε η δικηγόρος του την Πέμπτη (23/01).

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρος του Αλεξάντερ Βίνικ αποκάλυψε, την Πέμπτη (23/01), μέσα από ανάρτησή της στο Facebook, ότι ο Ρώσος υπήκοος βρίσκεται στο νοσοκομείο Hotel Dieu του Παρισιού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βίνικ κρατείτο στη χώρα μας από το 2017, τη στιγμή που οι ελληνικές αρχές «αποκρύπτουν [στοιχεία] και υποκρίνονται ότι δεν γνωρίζουν τίποτα», σύμφωνα με την ομάδα υπεράσπισης του Ρώσου υπηκόου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη δημοσίευσή της έκανε λόγο για «ισοπέδωση του κράτους Δικαίου» και πρόσθεσε: 

«Δεν της έχουν επιτρέψει [σ.σ. της Γαλλίδας δικηγόρου] ακόμη να τον δει και θα προσπαθήσουν να τον ανακρίνουν απόψε, εξαντλημένο και χωρίς να έχει επικοινωνία ή ενημέρωση!».

Νωρίτερα, μεταδόθηκε ότι ο Βίνικ απομακρύνθηκε από το ελληνικό νοσοκομείο και η τοποθεσία του ήταν άγνωστη. Επίσης, το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε την έκδοσή του στη Γαλλία.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Ρώσο υπήκοο για ξέπλυμα κεφαλαίων αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτογράφησης. Ο ίδιος έχει αρνηθεί πως έχει διαπράξει είτε ποινικά είτε διοικητικά αδικήματα, αλλά συμφώνησε να εκδοθεί στη Ρωσία.

Η Ρωσία και η Γαλλία ζητούν, επίσης, την έκδοσή του Βίνικ με άλλες κατηγορίες.

Sputnik

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube