Weather Icon
Διαφθορά , Πολιτική , ΠΦΑ 30 Ιανουαρίου 2020

Ο Ρασπούτιν, ο Ρασκόλνικωφ και οι Σεφερλήδες

Ο Ρασπούτιν, ο Ρασκόλνικωφ και οι Σεφερλήδες

Άλλο να αναγκαστείς να ζήσεις στην Κούβα και άλλο να υποστηρίζεις την Κούβα με μισθό μερικές χιλιάδες ευρώ τον μήνα…

Η μοναδική εξήγηση που αναδύεται από τον ρουν των αποκαλύψεων για το πώς η χώρα τα τελευταία χρόνια απέφυγε τη δημοκρατική εκτροπή και την ολίσθηση σε κάποιο μοντέλο αυταρχικής ολιγαρχίας από δημοκρατική ολιγαρχία, είναι η πρακτική ανικανότητα και διανοητική ανεπάρκεια αυτών που το επεδίωξαν.

Υπήρχαν σαφείς ενδείξεις πως το ακρο-αριστερό-δεξιό συνονθύλευμα το επεδίωξε το 2015 με την αναζήτηση υποστήριξης από τον Πούτιν, ο οποίος τους “έδωσε” κανονικά στους δυτικούς γιατί δεν ήθελε να διακινδυνέψει τη σχέση του με την Ε.Ε. που απορροφά το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειακών εξαγωγών.

Τούτο ήταν φανερό πως θα συμβεί αλλά οι φερέλπιδες “επαναστάτες” δεν ήταν σε θέση να το αντιληφθούν όπως συνέβη και το ’45 με το άσκοπο πραξικόπημα που οδήγησε στον αιματηρό εμφύλιο.

Στη συνέχεια, μετά την αναγκαστική “κωλοτούμπα” του 2015 προσπάθησαν να αλλοιώσουν βασικά συστατικά του δημοκρατικού πολιτεύματος καθώς με ασφυκτικό και χυδαίο έλεγχο της δικαιοσύνης προσπάθησαν να χειραγωγήσουν τον Τύπο και τους πολιτικούς αντιπάλους.

Δεν το κατάφεραν για δυο λόγους: Ο πρώτος είναι γιατί είναι παντελώς ανίκανοι (όπως γράφαμε πριν έρθουν στην εξουσία ακόμη και να δέσουν τα κορδόνια τους) και ο δεύτερος γιατί είναι τόσο εξαρτημένοι από την παρασιτική προσκόλληση της χώρας στις επιδοτήσεις και τα δάνεια της καπιταλιστικής Δύσης, που φοβήθηκαν μην χάσουν τον άκοπο “επαναστατικό” βίο τους…

Άλλο να αναγκαστείς να ζήσεις στην Κούβα και άλλο να υποστηρίζεις την Κούβα με μισθό μερικές χιλιάδες ευρώ τον μήνα…

Δεν ήταν σε θέση να αντιληφθούν πως όταν έδωσαν το πράσινο φως στον “Ρασπούτιν” να ελέγξει τη δικαιοσύνη με εκβιασμούς, απειλές και σκευωρίες και πιέσεις μέσω παρακρατικού και διαπλεκόμενου τύπου, διέπρατταν ιδιαίτερα βαριά εγκλήματα τα οποία θα ήταν δύσκολο να μείνουν ατιμώρητα.

Οι  εισαγγελείς πλέον ο ένας μετά τον άλλο ανοίγουν τα στόματα και αυτά που διηγούνται επιβεβαιώνουν και τις χειρότερες υποψίες για το τι συνέβαινε…

Μετά την κα Ράικου και τον κ. Αγγελή ήρθε η σειρά του πρώην οικονομικού εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου να εξεταστεί από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Περιληπτικά, ο κ. Αθανασίου φέρεται να είπε για τις παρεμβάσεις του κ Παπαγγελόπουλου:

“-Πως του ζητήθηκε να δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου για λόγους σκοπιμότητας

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube