Weather Icon

O άγνωστος υποβρύχιος «πόλεμος» της Ανατολικής Μεσογείου – H Άγκυρα επιχειρεί να «στραγγαλίσει» την Κύπρο – Η ελληνική απάντηση

O άγνωστος υποβρύχιος «πόλεμος» της Ανατολικής Μεσογείου – H Άγκυρα επιχειρεί να «στραγγαλίσει» την Κύπρο – Η ελληνική απάντηση

Με προκλητική και πέρα από κάθε λογική SUBNOTE (Submarine Notice-οδηγία για δραστηριότητα υποβρυχίων) η Άγκυρα επιχειρεί να «στραγγαλίσει» τους επόμενους έξι μήνες την Κύπρο. Ενημέρωσε τη Συμμαχία-σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από ανώτατες στρατιωτικές πηγές στη Λευκωσία-ότι δύο υποβρύχιά της έως και τον Ιούνιο θα κινούνται σε μια τεράστια θαλάσσια περιοχή εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων γύρω από τη Μεγαλόνησο.

Σύμφωνα μάλιστα με τον σχετικό χάρτη, ουσιαστικά δεσμεύουν κάθε δίοδο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας από και προς ολόκληρη την Κύπρο και όχι μόνο προς τα κατεχόμενα.

Το ένα από τα δύο υποβρύχια, σύμφωνα με την τουρκική SUBNOTE, θα κινηθεί ανατολικά και γύρω από τη Μεγαλόνησο και το άλλο δυτικά έως και τα όρια με την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η SUBNOTE του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από την πλευρά της Λευκωσίας όσο και από την Αθήνα.

Ήδη το ΝΑΤΟ, στο οποίο τα κράτη μέλη αποστέλλουν τις SUBNOTE, φέρεται να έχει εκφράσει την δυσαρέσκειά του και δεν είναι η πρώτη φορά. Όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα η Άγκυρα εκδίδει προκλητικές ναυτικές οδηγίες για δραστηριότητες υποβρυχίων κυρίως στην περιοχή ανατολικά της Ρόδου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube