Weather Icon
Newsroom , Ελλάδα , Πολιτική 23 Ιανουαρίου 2020

Μητσοτάκης: Eκλέξαμε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο, προχωράμε σε νέα εποχή

Μητσοτάκης: Eκλέξαμε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο, προχωράμε σε νέα εποχή

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την χθεσινή ημέρα, κατά την οποία εκλέχθηκε η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την ικανοποίησή του για τη χθεσινή ημέρα εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας κατά την άφιξή του στο Νταβός στην ιστοσελίδα «Politico».

«Μόλις εκλέξαμε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο στην ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός μιλώντας για την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον στόχο που είχε θέσει κατά τη διαδικασία επιλογής της Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Ο στόχος μου ήταν να επιλέξω ένα πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητα της χώρας και, δεύτερον, να καταστήσω απολύτως σαφές ότι προχωράμε σε μια νέα εποχή» προσέθεσε.

Σχολίασε δε πως η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει λάβει σημαντικές αποφάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ζητήματα του περιβάλλοντος.

Σχολιάζοντας την επισήμανση του «Politico» ότι οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται υπογράμμισε ότι αυτό είναι κάτι που θέλει να αλλάξει στον πρώτο ανασχηματισμό, τονίζοντας ωστόσο πως δεν περιλαμβάνονται στα άμεσα σχέδιά του αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της σχετικής διαδικασίαες χθες στη Βουλή η κα Σακελλαροπούλου έλαβε 261 ψήφους, προερχόμενες από βουλευτές της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, συγκεντρώνοντας έτσι τον απαιτούμενο αριθμό των 200 ψήφων που απαιτούνται για την εκλογή στην πρώτη ψηφοφορία.

sputnik

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube