Weather Icon
Εθνική Άμυνα 29 Ιανουαρίου 2020

«Μένουμε Ελλάδα» λένε οι Γάλλοι – Τα μυστικά της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών

«Μένουμε Ελλάδα» λένε οι Γάλλοι – Τα μυστικά της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών

Με πλοία, μαχητικά RAFALE και SPECIAL OPERATION FORCES το Παρίσι προετοιμάζεται για μόνιμη συνεργασία με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και συνεχείς εκπαιδευτικές δραστηριότητες στην περιοχή.

Ήδη στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση για μεταστάθμευση στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα Γαλλικών RAFALE τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Στόχος είναι να παραμένουν στην αεροπορική βάση για σημαντικό χρονικό διάστημα και να προχωρούν σε συνεκπαίδευση με τα Ελληνικά MIRAGE.

Πρόσφατα Αθήνα και Παρίσι προχώρησαν σε συμφωνία για τη συντήρηση των Γαλλικών μαχητικών MIRAGE.Η Πολεμική αεροπορία μάλιστα σκοπεύει να ζητήσει από τους Γάλλους να αρχίσει από τώρα και από τα αποθέματα της Γαλλικής αεροπορίας η παροχή ανταλλακτικών για τα Ελληνικά μαχητικά ώστε να αυξηθούν άμεσα οι διαθεσιμότητες των “Δελταπτέρυγων”.

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες έχει σχεδόν ‘’κλειδώσει’’ η συμμετοχή της Γαλλικής πολεμικής αεροπορίας στη μεγάλη αεροπορική άσκηση “ΗΝΙΟΧΟΣ” την οποία διοργανώνει τον ερχόμενο Μάιο στη βάση της Ανδραβίδας η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube