Weather Icon
Πολιτική 22 Ιανουαρίου 2020

Με 261 ψήφους υπέρ εκλέχθηκε η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Ορκίζεται στις 13 Μαρτίου

Με 261 ψήφους υπέρ εκλέχθηκε η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Ορκίζεται στις 13 Μαρτίου
Παρόντες στη διαδικασία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Παναγιώτης Πικραμμένος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Με ψήφους 261 υπέρ και 33 «παρών» εκλέχθηκε σήμερα στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει το κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα στη χώρα μας.

Την υποψηφιότητά της υποστήριξαν τρία κόμματα, η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

Το αποτέλεσμα την κατατάσσει στην τρίτη θέση των ρεκόρ σε ψηφοφορία εκλογής ΠτΔ, μετά τους Κάρολο Παπούλια και Κωστή Στεφανόπουλο. Από την ψηφοφορία έλειπαν έξι βουλευτές, μεταξύ αυτών ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ο Τρύφωνας Αλεξιάδης που χθες είχε επιληπτικό επεισόδιο στη Βουλή αλλά και ο Νίκος Συρμαλένιος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας μαζί με τους αντιπροέδρους του Κοινοβουλίου θα μεταβούν στο γραφείο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να της ανακοινώσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και την εκλογή της στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η ορκωμοσία της νέας ΠτΔ θα γίνει στις 13 Μαρτίου, στη Βουλή καθώς η θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου ολοκληρώνεται εκείνη τη μέρα.

pontos-news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube