Weather Icon

Λιβυκός Εθνικός Στρατός προς Ελλάδα: «Η αρχαία Κυρήνη μας ενώνει»

Λιβυκός Εθνικός Στρατός προς Ελλάδα: «Η αρχαία Κυρήνη μας ενώνει»

Το βράδυ της Τετάρτης αναρτήθηκε βίντεο για την αρχαία Κυρήνη, που υπήρξε ελληνική αποικία, με την συγκινητική αναφορά: «Στους Έλληνες αδελφούς αφιερώνουμε την πόλη της Κυρήνης στη Λιβύη, το κοινό μας παρελθόν και το κοινό ένδοξο μέλλον μας». 

Η πόλη, που βρίσκεται στην κοιλάδα Jebel Akhdar, έδωσε στην ανατολική περιοχή της Λιβύης το όνομα Κυρηναϊκή, το οποίο παρέμεινε μέχρι σήμερα. Η Κυρήνη αποτελεί από το 1982 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Τις τελευταίες μέρες όλο και περισσότερες αναρτήσεις με φιλελληνικό χαρακτήρα αναρτώνται στον ανεπίσημο λογαριασμό του LNA, μαρτυρώντας τις στενές σχέσεις που έχουν διαμορφωθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές.

πηγή: https://www.protothema.gr/greece/article/967722/livukos-ethnikos-stratos-pros-ellada-i-arhaia-kurini-mas-enonei/?fbclid=IwAR039H4s0Y-CzY4j3_WVLTSsEKQPGyRxwEwlSw_w1o0o2zmv1k8w6AhyZU0

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube