Weather Icon
Ρωσία , Τουρκία 21 Ιανουαρίου 2020

Κρύο ζεστό η Ρωσία την Τουρκία: Δεν δώσαμε τεχνολογία στην Τουρκία για τους S-400

Κρύο ζεστό η Ρωσία την Τουρκία: Δεν δώσαμε τεχνολογία στην Τουρκία για τους S-400

Ρωσικές διπλωματικές πηγές δήλωσαν ότι η Ρωσία μέχρι σήμερα έχει παραδώσει στην Τουρκία 120 βλήματα S-400 και δύο πυροβολαρχίες του συστήματος  S-400.  Όσον αφορά την μεταφορά της τεχνολογίας, που είχαν πει ότι “έστω και σε ένα βαθμό θα γίνει”, δήλωσαν ότι δεν έγινε και δεν πρόκειται να γίνει καμία μεταφορά τεχνολογίας από τη Ρωσία στην Τουρκία.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS σε δημοσίευμα που στηρίζεται σε στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές, αναφέρει ότι στη συμφωνία δεν υπήρχε σχετικός όρος για μεταφορά τεχνολογίας.

Πριν από αυτήν την εξέλιξη, ο Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, İsmail Demir, είχε δηλώσει τον Νοέμβριο του 2019 ότι η δεύτερη παραγγελία των S-400, που υπογράφηκε έναν μήνα αργότερα, θα αργήσει να παραδοθεί, λόγω συμπαραγωγής του συστήματος και μεταφοράς τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube