Weather Icon
Αφγανιστάν , ΗΠΑ , Ιράν 29 Ιανουαρίου 2020

Καθεστωτικά ΜΜΕ του Ιράν: Ο υψηλόβαθμος της CIA που ευθύνεται για τη δολοφονία Σουλεϊμανί, είναι νεκρός

Καθεστωτικά ΜΜΕ του Ιράν: Ο υψηλόβαθμος της CIA που ευθύνεται για τη δολοφονία Σουλεϊμανί, είναι νεκρός

Το ισλαμικό καθεστώς του Ιράν ανακοίνωσε χθες ότι ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της CIA που είχε την ευθύνη της επιχείρησης εναντίον του διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, Κασίμ Σουλεϊμανί, σκοτώθηκε στο αεροσκάφος που καταρίφθηκε στο Αφγανιστάν.

Με βάση δημοσίευμα του Mizan, που θεωρείται όργανο της κυβέρνησης της Τεχεράνης,  ο Michael D’Andrea, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της CIA, που συμμετείχε και στην επιχείρηση εναντίον του αρχηγού της Αλ Κάιντα, Ουσάμε μπιν Λάντεν, ήταν πάνω στο αεροσκάφος που καταρίφθηκε στο Αφγανιστάν και είναι ανάμεσα στους νεκρούς.

Για το εν λόγω αεροσκάφος οι Ταλιμπάν δήλωσαν ότι δεν κατέπεσε αλλά καταρρίφθηκε από πύραυλο που εκτόξευσαν οι ίδιοι.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Michael D’Andrea, ο “πρίγκηπας του σκότους, όπως τον αποκαλούσαν, ήταν αυτός που σχεδίασε και υλοποίησε για λογαριασμό της CIA την επιχείρηση εναντίον του Σουλεϊμανί.

Ο Ντ’ Αντρέα προσελήφθη στη CIA το 1979 και πήρε το όνομα “Αγιατολλάχ Μάικ”, λόγω της συμμετοχής του σε επιχειρήσεις στο Ιράν.

Πηγή: ahvalnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube