REAL TIME |

Weather Icon
Αθλητικά , Τουρκία 20 Ιανουαρίου 2020

Καλά λένε οι οπαδοί! FIFA mafia – Άνω κάτω η Κύπρος με τη Βαλερένγκα, κάνει προετοιμασία στα Κατεχόμενα

Καλά λένε οι οπαδοί! FIFA mafia – Άνω κάτω η Κύπρος με τη Βαλερένγκα, κάνει προετοιμασία στα Κατεχόμενα

Εκνευρισμένοι είναι οι Κύπριοι με την αποκάλυψη της εφημερίδας «Ηurriyet»!

Η τουρκική φιλοκυβερνητική φυλλάδα, είναι δηλαδή πολύ κοντά στον Ερντογάν δηλαδή, αποκάλυψε ότι η Βαλερένγκα βρίσκεται στα κατεχόμενα για προετοιμασία.

Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός, ότι οι Τούρκοι περηφανεύονται που μία ποδοσφαιρική ομάδα που είναι εγγεγραμμένη σε αναγνωρισμένο πρωτάθλημα της FIFA και της UEFA ταξίδεψε στη «Βόρεια Κύπρο», όπως αποκαλούν τα κατεχόμενα για χειμερινή προετοιμασία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Ηurriyet» η ομάδα της Νορβηγίας προπονείται στις εγκαταστάσεις ενός ξενοδοχείου της Κερύνειας και μάλιστα φιλοξενεί δηλώσεις ενός υπαλλήλου του ξενοδοχείου.

«Μέχρι τώρα ήμασταν σε θέση να φιλοξενήσουμε σχολικές ομάδες στη χώρα μας. Για πρώτη φορά μία αναγνωρισμένη ομάδα επέλεξε τη χώρα μας για να προετοιμαστεί. Αυτό είναι ένα μεγάλο γεγονός», δήλωσε με περηφάνια ο Φίκρετ Γιετερλί. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η προετοιμασία της Βαλερένγκα στα κατεχόμενα θα διαρκέσει μία βδομάδα, αλλά κατά το διάστημα της παρουσίας της νορβηγικής ομάδας δεν έχει διευθετηθεί η διεξαγωγή φιλικού αγώνα.

«Μετά από πολλά χρόνια, η τουρκική Κύπρος φιλοξενεί ομάδα μέλους της ΦΙΦΑ για πρώτη φορά», είναι ο τίτλος της «Ηurriyet», η οποία τονίζει πως τα κατεχόμενα (σ.σ. αναγράφονται ως «Bόρεια Κύπρος) αναγνωρίζονται μόνο από την Τουρκία και αντιμετωπίζουν μακροχρόνιο εμπάργκο στον αθλητισμό και το εμπόριο. Μάλιστα, σημειώνει πως στο παρελθόν η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Τουρκίας είχε αναγκαστεί να ακυρώσει το προγραμματισμένο φιλικό με την αντίστοιχη των κατεχομένων μετά από απειλή της FIFA για αυστηρές κυρώσεις.

Η κυπριακή ιστοσελίδα GOAL υπενθυμίζει, ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου είχε αρνηθεί το 1987 τη συμμετοχή ομάδων από τα κατεχόμενα σε διεθνείς αγώνες (σ.σ. φιλικά), με την FIFA να υπενθυμίζει πως απαγορεύεται αυστηρά η συμμετοχή ομάδας των κατεχομένων σε παιχνίδι απέναντι σε ομάδα μέλους της ΦΙΦΑ, καθότι η Τουρκία εγκαταστάθηκε βίαια (σ.σ. με εισβολή) στην Κύπρο.

Το 1988 η Γκενγκλερμπιρλίγκι, ομάδα της Άγκυρας, είχε έρθει στα κατεχόμενα και έπαιε φιλικό παιχνίδι με την Τουρκ Οσάγκι Λεμεσού στην Κερύνεια μπροστά από αρκετούς θεατές, παραβλέποντας την προειδοποίηση της ΦΙΦΑ. Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου επέβαλε ποινή υποβιβασμού με αναστολή στην τουρκική ομάδα.

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο προγραμματισμένος φιλικός αγώνας της αγγλικής Λούτον με την τουρκοκυπριακή Τσετίνκαγια το 2007 ακυρώθηκε λίγο πριν την σέντρα. Πέρυσι, πραγματοποιήθηκε ειρηνικός αγώνας μεταξύ της Νέας Σαλαμίνας και της τουρκοκυπριακής ποδοσφαιρικής ομάδας Μαγκούσα στην Πύλα στη νεκρή ζώνη στην παρουσία του πρεσβευτή fair play του οργανισμού «Ειρήνη και Αθλητισμός, Ντιτιέ Ντρογμπά.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube