Weather Icon
Εθνική Άμυνα 24 Ιανουαρίου 2020

Καλώς τους… πελάτες! Προσπαθούν να προκαλέσουν επεισόδιο στον αέρα και παίρνουν το μάθημά τους από τους Έλληνες πιλότους

Καλώς τους… πελάτες! Προσπαθούν να προκαλέσουν επεισόδιο στον αέρα και παίρνουν το μάθημά τους από τους Έλληνες πιλότους

Προκλητικοί στην αρχή, επικίνδυνοι στη συνέχεια αλλά τρομαγμένοι στο τέλος. Για μια ακόμη φορά η Τουρκική πολεμική αεροπορία έψαξε «οξυγόνο» στο Αιγαίο αλλά κατέληξε καταδιωκόμενη.

Ακόμα και σε μια συνηθισμένη ημέρα με μικρό αριθμό παραβιάσεων-μόλις 15-οι γείτονες δεν δίστασαν όχι απλά να προκαλέσουν αλλά και να προχωρήσουν σε επικίνδυνες ενέργειες.

Ζεύγος Ελληνικών F-16 πετούσε στο Κεντρικό Αιγαίο προς την περιοχή της Χίου όταν η Τουρκική αεροπορία αποφάσισε να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά των Ελληνικών «γερακιών» και την αντίδραση της αεράμυνας. Τα Ελληνικά μαχητικά από τη μοίρα «ΠΕΡΣΕΑΣ» δεν ήταν οπλισμένα αφού εκτελούσαν απλά εκπαιδευτική πτήση στο Αρχιπέλαγος.

Δύο F-16 των γειτόνων παραβίασαν το FIR Αθηνών και κινήθηκαν προκλητικά προς τα Ελληνικά αεροσκάφη. Τα «γεράκια» από τη 347 Μοίρα πήραν άμεσα εντολή να αποχωρήσουν όντας άοπλα. Αλλά ήδη οι φρουροί του Αιγαίου, τα μαχητικά επιφυλακής από τη Σκύρο και την 337 Μοίρα βρίσκονταν στον αέρα. Ιπτάμενοι και μηχανικοί απογείωσαν τα μαχητικά στον ελάχιστο χρόνο, λες και οι χειριστές ήταν ήδη μέσα στο πιλοτήριο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube