REAL TIME |

Weather Icon

Οι “τρομοκράτες του Ερντογάν” πληρώνουν λαθρεμπόρους να τους περάσουν από τη Λιβύη στην Ιταλία

Οι “τρομοκράτες του Ερντογάν” πληρώνουν λαθρεμπόρους να τους περάσουν από τη Λιβύη στην Ιταλία

Του Πέτρου Κράνια

Ο Ερντογάν είχε απειλήσει επανειλημμένως ότι θα στείλει τους “τρομοκράτες” και τους “τζιχαντιστές” στην Ευρώπη, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα για το προσφυγικό.

Όμως φαίνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος εξασφάλισε έναν τρόπο ώστε να θέσει μερικά από τα σχέδιά του σε κίνηση χρησιμοποιώντας μόνο ένα πεδίο, αυτό της διαλυμένης από τον εμφύλιο, Λιβύης.

Με ένα σμπάρο πολλά τριγώνια

Από τη στιγμή που η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) του Φαγέζ αλ-Σάρατζ, υπέγραψε με την Τουρκία, τα δύο παράνομα μνημόνια και την μετέπειτα κήρυξη της νέας προέλασης των δυνάμεων του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA), του στρατηγού, Χαλίφα Χαφτάρ, με στόχο την κατάληψη της Τρίπολης, η Τουρκία δεν έχει κρύψει το γεγονός ότι στέλνει μαζικά, Σύρους αντικαθεστωτικούς, που χρησιμοποιήθηκαν ως μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), ως εμπροσθοφυλακή στην εισβολή στη Συρία, σε στρατόπεδα εκπαίδευσης στην Ανατολία (κάτι που έχει καταγγείλει και η Μεράλ Ακσενέρ του Καλού Κόμματος) και στη συνέχεια τους στέλνει στη Λιβύη για να βοηθήσουν τις δυνάμεις του Σαράτζ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φωνάζει προς όλους ότι η Τουρκία δεν έχει στείλει στρατό στη Λιβύη. Μόνο στρατιωτικούς συμβούλους, οι οποίοι, σύμφωνα με πηγές του capital.gr, ανέρχονται σε σχεδόν 200, προς το παρόν.

Σύροι μαχητές στη Συρία και την Τουρκία έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις να εργαστούν, έναντι μισθού, ως “σωματοφύλακες” για μια τουρκική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, για να προστατεύουν τις βάσεις που θα χρησιμοποιήσουν οι τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη. Μάλιστα, καθένας από αυτούς λαμβάνει ως… επιδότηση/μισθό ένα ποσό μεταξύ των 1.300 – 2.500 δολαρίων, ενώ, όπως έχουν γράψει τουρκικά ΜΜΕ, η οικογένειά του παίρνει επιδότηση και διάφορα οφέλη από την κυβέρνηση, για διάστημα έξι μηνών.

Το μέλλον ενός τέτοιου μαχητή, στην υπό ανοικοδόμηση Συρία, είναι εντελώς αμφίβολο. Ή θα πρέπει να συνεχίσει να πολεμά για τα προς το ζην, φυσικά εναντίον του νικητή Άσαντ, ή… θα πρέπει να μεταναστεύσει. Και τι καλύτερο από το να περάσει τις ευρωπαϊκές πύλες, υπό το καθεστώς πρόσφυγα;

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube