Εθνική Άμυνα 18 Ιανουαρίου 2020

Οι τεράστιες προκλήσεις και το μεγάλο στοίχημα για τη νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Οι τεράστιες προκλήσεις και το μεγάλο στοίχημα για τη νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Οι νέοι αρχηγοί δεν θα έχουν χρόνο προσαρμογής στα καθήκοντά τους

‘Όχι εβδομάδα προσαρμογής αλλά ούτε καν μια ώρα δεν έχει ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο καταδρομέας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πριν πέσει στα ‘’βαθιά’’ σε μια από τις πλέον κρίσιμες περιόδους για την Εθνική Άμυνα της χώρας.

Μαζί του και οι Αρχηγοί των τριών όπλων, οι δύο από τους οποίους-στο Στρατό Ξηράς ο Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και στο Πολεμικό Ναυτικό ο Αντιναύαρχος Στέλιος Πετράκης-αναλαμβάνουν τώρα καθήκοντα. Ο μόνος που παρέμεινε στη θέση του ήταν ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.

Η Τουρκική επιθετικότητα βρίσκεται σε συνεχή κορύφωση τόσο στον αέρα με το μπαράζ υπερπτήσεων και παραβιάσεων όσο και στη θάλασσα με την Άγκυρα να επιχειρεί να ‘’βάψει’’ τα Ελληνικά νερά ‘’Γαλάζια Πατρίδα’’. Ακόμα και τα ακριτικά μας νησιά αμφισβητεί πλέον έντονα η Τουρκία με διάθεση να ‘’γκριζάρει’’ περιοχές στο Αιγαίο αλλά και να αποσταθεροποιήσει το σύνολο της Ανατολικής Μεσογείου. Από τη Συρία και την Κύπρο έως το Καστελόριζο και τη Λιβύη εκατοντάδες μίλια μακριά.

Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube