Weather Icon
Ρωσία , Σερβία 21 Ιανουαρίου 2020

Η Σερβία προχωρά τη συμφωνία με τη Μόσχα για τα συστήματα αεράμυνας Pantsir-S1

Η Σερβία προχωρά τη συμφωνία με τη Μόσχα για τα συστήματα αεράμυνας Pantsir-S1

Η Ρωσία και η Σερβία υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια έξι πυραυλικών συστημάτων Pantsir -S1 που αναμένεται να παραδοθούν φέτος.

Σε συμφωνία για έξι πυραυλικά συστήματα Pantsir-S1 προχώρησαν Ρωσία και Σερβία.

Μάλιστα, πηγή προσκείμενη στον τομέα αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών ανέφερε ότι τα συστήματα αναμένεται να παραδοθούν φέτος.

«Η συμφωνία για μία συστοιχία υπεγράφη πέρυσι. Οι σχετικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν το 2020», ανέφερε η ίδια πηγή.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς είχε κάνει γνωστό ότι αγόρασε το πυραυλικό σύστημα στα τέλη Οκτωβρίου.

«Όπως γνωρίζετε, έχουμε αγοράσει ένα σύστημα Pantsir-S, το έχουμε παραγγείλει και το αναμένουμε στη χώρα μας στο κοντινό μέλλον», είχε δηλώσει ο Βούτσιτς, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Σερβίας.

Το Pantsir-S (Κωδική Ονομασία του ΝΑΤΟ: SA-22 Greyhound) είναι ένα μεσαίας εμβέλειας σύστημα πυραύλων εδάφους – αέρος και αντιαεροπορικού πυροβολικού που εντάχθηκε σε ενεργό υπηρεσία με τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2012.

Στην παρούσα έκδοσή του, το σύστημα Pantsir είναι ικανό να εμπλέκει εναέριους στόχους σε απόσταση μέχρι και 20 χιλιομέτρων, καθώς και σε υψόμετρα έως τα 15 χιλιόμετρα.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube