Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση , Κοινωνία 22 Ιανουαρίου 2020

Η περίπλοκη διαδρομή από το μπάχαλο στο e-μπάχαλο

Η  περίπλοκη  διαδρομή από το μπάχαλο στο e-μπάχαλο

Η ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΣΗΜΟΥ


Όσοι απο σας έχουν την παραμικρή επαφή με αιτήσεις και πιστοποιητικά απο Δικαστήρια, Υποθηκοφυλακεια κτλ, θα έχετε προσέξει, θα έχετε πληρώσει και θα έχετε κολλήσει αυτά τα χαρτάκια σαν γραμματόσημα.
Τα έσοδα από αυτά τα χαρτάκια, όπως λέει και το όνομα τους, πηγαίνουν στην συντήρηση και αναβάθμιση των δικαστικών κτιρίων της χώρας, και γι αυτό έχουμε όλα αυτά τα επιβλητικά και πολυτελή δικαστικά μέγαρα, εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, που ντρέπεσαι να πατήσεις (NOT).
Κάθε δικηγόρος που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να κουβαλάει τέτοια χαρτάκια για παν ενδεχόμενο (αιτήσεις, αντίγραφα κτλ) ώστε να τα κολλήσει χρησιμοποιώντας νερό και σφουγγαράκι (ή ΦΤΟΥ και κολλάω) Εγω φυσικά που δεν πολυσέβομαι τον εαυτό μου έχω βρεθει στην υπέροχη θέση να ζητιανεύω “Καλέ κύριε, δώστε μου ενα μεγαρόσημο να παρω ενα πιστοποιητικο” ή να τινάζω ανάποδα τον χαρτοφύλακα μπας και πέσει κανα ξεχασμένο, γιατί είναι αδύνατον λόγω ώρας ή τόπου να βρω σε ακτίνα χιλιομέτρων.
Αυτές τις μέρες, λοιπόν, οι μανδαρίνοι του ελληνικού δημοσίου κάθισαν σε ένα τραπέζι και συσκέφτηκαν:
“Κύριοι, δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, πρέπει να γίνουμε ΕΣΘΟΝΙΑ”
“Πρέπει να παταξουμε τη γραφειοκρατία και να γίνονται όλα ηλεκτρονικά”
“Να αποϋλοποιήσουμε τα ΜΕΓΑΡΟΣΗΜΑ. Ουτε να ασχολούνται οι εφορίες, ούτε σάλιο στις αιτήσεις, ούτε τίποτα”
“ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΙΔΕΑ! Μπράβο μας”
Κανένα γραμματοσημακι λοιπόν. Αρκεί όποιος θέλει μεγαρόσημο 2 ή 3 ευρώ στην άκρη του πουθενα, και ότι ώρα να ναι, ενώ περιμένει στην ουρά, να μπαινει σε μια ιστοσελιδα, να παίρνει ηλεκτρονικό μεγαρόσημο, ΝΑ ΤΟ ΤΥΠΩΝΕΙ, να μπαίνει στο ιμπανκινγκκ, να το πληρώνει, ΝΑ ΤΥΠΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ, κτλ κτλ κτλ.
Όπως πολύ εύστοχα ανέφερε ένας συνάδελφος.
“Κανένα άλλο κράτος ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ και στην ιστορία μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να κάνει μετάβαση στην ψηφιακή εποχή ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ επιπλέον γραφειοκρατία και χαρτομάνι και αυξάνοντας την ταλαιπωρία πολλαπλώς, ΚΑΝΕΝΑ, είμαστε οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ.”
Σοβαρευτείτε επιτέλους

Anastasios Samouilidis

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube