Weather Icon
ΗΠΑ , Ισραήλ , Παλαιστίνη 29 Ιανουαρίου 2020

Οι Παλαιστίνιοι λένε όχι στο σχέδιο Τραμπ για τη Μ. Ανατολή – “Δημιουργεί κράτος-απαρτχάιντ”

Οι Παλαιστίνιοι λένε όχι στο σχέδιο Τραμπ για τη Μ. Ανατολή – “Δημιουργεί κράτος-απαρτχάιντ”

Σοβαρές αντιδράσεις και διαδηλώσεις στην Παλαιστίνη προκάλεσε η ανακοίνωση από πλευράς του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ του σχεδίου του για τη Μέση Αναστολή, που προβλέπει την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους, με όρους που δεν βρίσκουν σύμφωνους τους Παλαιστινίους.

Η παλαιστινιακή ηγεσία έχει απορρίψει εκ των προτέρων το σχέδιο Τραμπ, με τον οποίο αποφεύγει ακόμη και τηλεφωνική επαφή. Μάλιστα, το αμερικανικό σχέδιο έφερε, για πρώτη φορά ύστερα από τον παλαιστινιακό εμφύλιο του 2007, σε κοινό μέτωπο την Παλαιστινιακή Αρχή του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς με την ισλαμική Χαμάς που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Χουσάν Ζομλότ, απεσταλμένος της Παλαιστινιακής Αρχής στο Λονδίνο, δήλωσε ότι το σχέδιο Τραμπ «δίνει πράσινο φως στο Ισραήλ για τη δημιουργία κράτους απαρτχάιντ», ενώ στη διάρκεια διαδηλώσεων διαμαρτυρίας στη Γάζα ηγέτες της Χαμάς καλωσόρισαν την έκκληση Αμπάς για κοινή διάσκεψη όλων των παλαιστινιακών παρατάξεων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube