REAL TIME |

Weather Icon
Cyberwar , Απόψεις 26 Ιανουαρίου 2020

Η Ελλάδα θέλει πρόοδο στον κυβερνοπόλεμο

Η Ελλάδα θέλει πρόοδο στον κυβερνοπόλεμο

Μεγάλη κουβέντα γίνεται πάλι για τον κυβερνοπόλεμο και πως αυτός είναι κάτι που εξελίσσεται δείχνοντας πως η χώρα μας θέλει πρόοδο στο κομμάτι.

Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν

Βλέπουμε συνέχεια γνώμες και απόψεις από διάφορα άτομα που είτε δεν ξέρουν καλά καλά να χειριστούν το κινητό τους ή wannabe experts που δεν γνωρίζουν τι είναι το phreaking ή πως το DDoS είναι δήθεν hacking , ή το defacement αποτελεί ανάδειξη ταλέντου. Άλλοι πάλι δηλώνουν πιστοποιημένοι hackers (έλεος κάπου)..

Να πιάσουμε μερικά πράγματα από την αρχή.

1) υπάρχει το hacking και το cracking όπως υπάρχει και το black/gray/white hat σαν κατηγορία. Αν δεν περάσεις από όλα τα παραπάνω έχεις έλλειψη κατανόησης κάποιων πραγμάτων. Τόσο ως προς τα κίνητρα όσο και προς τον χειρισμό καταστάσεων.

2) για να μιλήσεις για θέματα ασφαλείας πρέπει να έχεις βρεθεί σε ψηφιακό αλλά και σε φυσικό πεδίο με προβλήματα. Ειδάλλως δεν έχεις αίσθηση των πράξεών σου.

3) σημαντικό.. δεν διαφημίζεις κατορθώματα και πράξεις ποτέ .. κανόνας.

4) όσοι μιλάνε για το ψηφιακό πεδίο καλό είναι να γνωρίζουν πως δεν είναι όλα συστήματα αλλά μέσο προς επηρεασμό του κυριότερου στόχου. Τον άνθρωπο.

Είναι και άλλα , όμως εν καιρώ. Σημαντικό.. η κυβερνοασφάλεια είναι όντως σημαντική για το μέλλον όμως σύντομα θα ενσωματωθεί σε μια νέα μορφή που θα αφορά και το πώς διαχειρίζεσαι την φυσική ασφάλεια. Δεν θα μπορείς να δουλεύεις σε ένα τομέα χωρίς να έχεις σημαντικές ικανότητες και στον άλλον .. το πρότυπο του geeky ειδικού με μηχανήματα ανήκει στην περασμένη δεκαετία.

Geopolitics.Isca.eu

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube