Weather Icon

Η αντίδραση της Αθήνας στην τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν

Η αντίδραση της Αθήνας στην τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν

Στέλιος Πέτσας και Νίκος Παναγιωτόπουλος έσπευσαν να σχολιάσουν την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε να σχολιάσει η ελληνική κυβέρνηση, εν μέσω των κλιμακούμενων εντάσεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

«Είναι μία θετική πρωτοβουλία το γεγονός ότι βλέπουμε να εξελίσσεται η επιμονή της αμερικανικής διπλωματίας σ’ αυτό που έχει περιγραφεί και στην επιστολή Πομπέο. Δηλαδή, η αποφυγή προκλητικών ενεργειών» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε ότι «η τηλεφωνική επικοινωνία δίνει τον τόνο για αποφυγή προκλητικών ενεργειών στην ανατολική Μεσόγειο, προκειμένου όπως είναι φανερό, να δρομολογηθούν οποιεσδήποτε εξελίξεις μπορεί να υπάρχουν».

«Άρα, η τηλεφωνική επικοινωνία αφήνει θετικό αποτύπωμα» κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα «ανταποκρίνεται σ’ ένα περιβάλλον προκλήσεων και απειλών ασφαλείας».

«Αναπτύσσουμε τον σχεδιασμό μας, σε στενή συνεργασία με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων» έσπευσε να προσθέσει, υποδεχόμενος τον υπουργό Άμυνας Κύπρου, Σάββα Αγελίδη.

Και κατέληξε: «Η σχέση με την Κύπρο είναι αδελφική και αναπτύσσουμε από κοινού την αντίδρασή μας στο υφιστάμενο πλαίσιο ασφάλειας».

Το πρωί της Τρίτης, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζουντ Ντιρί, γνωστοποίησε ότι Ερντογάν και Τραμπ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να υπογραμμίζει τη σημασία Αθήνα και Άγκυρα να επιλύσουν τις διαφορές τους για την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. 

​Αξίζει να σημειωθεί ότι η τηλεφωνική επικοινωνία έλαβε χώρα εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή αλλά και της κλιμακούμενης έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Το κλίμα μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών επιδεινώθηκε σημαντικά στα τέλη Νοεμβρίου, όταν Άγκυρα και Τρίπολη υπέγραψαν μνημόνιο συνεννόησης για τον καθορισμό κοινών θαλάσσιων συνόρων στη Μεσόγειο.

Η Αθήνα αντέδρασε έντονα, κάνοντας λόγο για μία «παράνομη συμφωνία», η οποία παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και αντιβαίνει στο Διεθνές Δίκαιο.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube