REAL TIME |

Weather Icon

Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ 4 ΝΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΡΑΚ

Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ 4 ΝΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΡΑΚ

Οι αμερικανικές στρατιωτικές και πολιτικές αντιπροσωπείες συναντήθηκαν και διεξήγαγαν συνομιλίες με τον επικεφαλής της περιφέρειας του Κουρδιστάν στο Ιράκ,, του Νερχιβάν Μπαρζανί και τον πρωθυπουργό της περιφέρειας του Κουρδιστάν στο Ισραήλ, Μαροούρ Μπαρζανί, για την οικοδόμηση τεσσάρων στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στην περιοχή σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βαγδάτης.

Οι δυο πλευρές συζήτησαν για την συνεχιζόμενη διαδικασία υποστήριξης των αμερικανικών στρατευμάτων, για την απόρριψη αποχώρησής τους από το Ιράκ, για την ακύρωση της Συμφωνίας ασφαλείας τους καθώς και για την διαδικασία κατασκευής των τεσσάρων αμερικανικών βάσεων, συμπεριλαμβανομένης και της βάσης al-Harir στην περιοχή του Κουρδιστάν.

Επιπλέον ζητήματα συζήτησης ήταν ήταν η ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων, η άμεση συνεργασία στον πολιτικό και οικονομικό τομέα αλλά και η επιτάχυνση του ανοίγματος του μεγαλύτερου αμερικανικού προξενείου στην περιοχή του  Erbil.

Μετά την δολοφονία του στρατηγού Soleimani από τις δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ιράκ, το ιρακινό συμβούλιο ψήφισε υπέρ της απελάσεως των αμερικανικών δυνάμεων από την χώρα. Φαίνεται πως οι ΗΠΑ με μία παράνομη και ύποπτη πράξη προσπαθούν να μεταφέρουν τις δυνάμεις τους στο βόρειο τμήμα του Ιράκ όπου θα είναι άλλη μία παραβίαση της κυριαρχίας του Ιρακινού εδάφους.

είναι απαραίτητο για την κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ να καταστήσει σαφές ότι οι αμερικανικές δυνάμεις πρέπει να εγκαταλείψουν όλες τις περιοχές της χώρας και πως η απέλαση από την χώρα δεν σημαίνει να τοποθετήσουν τις δυνάμεις τους στην ιρακινή περιοχή του Κουρδιστάν.

μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

Πηγή: https://en.mehrnews.com/news/154671/US-to-set-up-4-military-bases-in-Iraqi-Kurdistan-region-report

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube