REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Τουρκία 23 Ιανουαρίου 2020

Οι Αμερικανοί κάνουν μαζικές απολύσεις Τούρκων εργαζομένων από την βάση του Ιντζιρλίκ

Οι Αμερικανοί κάνουν μαζικές απολύσεις Τούρκων εργαζομένων από την βάση του Ιντζιρλίκ

Μετά την ανακοίνωση των μαζικών απολύσεων Τούρκων εργαζομένων στην αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ από αμερικανική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση και τη λειτουργία των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούνται από τις Αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στη βάση, ο Erdal Akalın, πρόεδρος του παραρτήματος Αδάνων, της Συνδικαλιστικής Ένωσης Τούρκων (Türk Harb-İş Sendikası), εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση για το θέμα.

Σημειώνεται ότι στη βάση εργάζονται 890 Τούρκοι πολίτες.

Η ανακοίνωση λέει τα εξής:

“Στις 20 Ιανουαρίου 2020 η αμερικανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Αεροπορική Βάση του Ιντζιρλίκ, δήλωσε στο παράρτημά μας ότι απολύει 424 εργαζομένους. Από αυτούς οι 32 είναι γυναίκες και οι 392 άνδρες. Εμείς, ως συνδικαλιστική οργάνωση, τους ενημερώσαμε ότι αυτού του είδους οι μαζικές απολύσεις δεν συνάδουν με τα ειωθώτα της Τουρκίας και θα επηρεάσει αρνητικά την κατάσταση των εργαζομένων σε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία. Αυτό είναι μια κατάσταση που δεν είναι δυνατόν να την αποδεχτούμε. Η απόλυση 424 εργαζομένων σε ένα σύνολο 890, είναι μαζική απόλυση.”

Ο Erdal Akalın στην ανακοίνωσή του ζητεί από την αμερικανική εταιρεία να μεταβάλει την απόφασή της.

Πάντως εντύπωση προκαλεί το γεγονός των απολύσεων, αφού είναι λογικό να συνδέεται με περιορισμό της δράσης της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ στην βάση του Ιντζιρλίκ.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube